İklim değişikliğinin meydana getirdiği sorunlara, son dönemlerde yaşadığımız sel felaketleri, fırtınalar, dolular gibi alışık olmadığımız durumlarla karşı karşıya kalarak fazlasıyla şahit olduk. Bu açıdan bakıldığında iklim değişikliğinin en belirgin olduğu yerler şehirler. Binalar, yollar, endüstrileş..
Su, yaşayan bütün canlılar için en önemli doğal kaynaklardan biri. Daha da önemlisi su, hayatın ve canlı olarak kalmanın kaynağı… Hayatta kalmak için de su ihtiyacı her yıl yüzde bir oranında artıyor. Ancak iklim değişiklikleri, kirlilik ve erozyon, su kalitesi ve suya eriş..
NASA Kar Uzmanı Dr. Thomas Painter, Türkiye hava durumuna yönelik ürkütücü öngörülerini paylaştı. Habertürk Gazetesi'nden Nalan Koçak'ın haberine göre Dr. Thomas Painter, küresel ısınma nedeniyle Türkiye’ye az kar, çok y..
Gediz Deltası, 40 bin hektarlık yüzölçümü ile Doğu Akdeniz’in en büyük deltalarından biri… Delta, oluşumu iki milyon yıldır devam eden, bir yarımada (Karaburun Yarımadası) tarafından korunan ve bir iç körfeze dökülerek oluşan Türkiye’de..
İklim değişikliğine bağlı olarak yaşanılan olumsuzlukların kentlerde verdiği zarara geçtiğimiz sayımızda açıkladığımız bir raporda değinmiştik. Yine geçtiğimiz günlerde iklim değişikliğinin etkileri üzerine Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) tarafında..
İnsanlığın karşılaştığı en ciddi tehlikelerden biri: İklim değişikliği… Deniz seviyesinin yükselmesi, kutup buzullarının erimesi, aşırı kuraklık, türlerin yok olması, ekosistemlerin değişmesi, kasırgaların sıklığının ve şiddetinin artması vb. bu değişikliğin en bilinen etkileri. İklim değişikliğinin ..
Doğanın sunduğu tüm güzellikleri kendi keyfi için ortadan kaldırmaya meftun olanlar sardı dört bir yanımızı. Betonu yeşile tercih edenler ve bu tercihi elindeki güçle soslayanlar. Güçlerini her daim betondan yana kullananlar. Bu algının en son örneğinin başlığı “..
Teknolojinin hızına yetişmek gibi bir durum söz konusu değil artık. Fakat özellikle Türkiye gibi bir ülkede yaşıyorsanız, öylesine “hayati” sorunlarla hemhâl olmak zorunda bırakılıyorsunuz ki teknoloji, bilim, sanat, edebiyat gibi kavramlar hep ikinci planda kalıyor. Pek tabii..
Ali’yi bildin mi? Hani Suriyeli olan, henüz 10 yaşında. Geçen yıl, kaldıkları barakadan bozma yere giden bir TV muhabiri mikrofonu uzattı Ali’ye ve sordu: “Hayalin nedir, büyüyünce ne olmak istiyorsun?”. Ali’nin cevabı kısa ve netti: “Bir hayalim yok, b&uu..
İstanbul tarihinin adı pek de fazla zikredilmeyen kahramanlarından biri Eugene Henri Gavand. Tanınırlığının neden bu kadar yerlerde süründüğü hakkında bir fikrim yok; fakat yaptığı iş hakkında var. O iş de çok büyük: Dünyanın ikinci metrosunu İstanbul’a kazandırmak. 1867 ..
Yapılan araştırmalar, 2050 yılına kadar dünya nüfusunun yüzde 70’den fazlasının şehirlerde yaşayacağını öngörüyor. Bu, çok ciddi bir gelişme ve bu gelişmeyi “akılcı ve ahlaklı” bir sistemle karşılamak ve yönetmek gerekiyor. Bu sistemin kimliğinde ise “ak..
e-Belediye dergisi olarak 62. sayımızı neşretmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu 62. sayının karşılığı 10 yıl. e-Belediye, 10 yıldır belediyelere ve belediyelerle ticari temasta olan sektörlere dair gelişmeleri sizlerle paylaşıyor. Aradan geçen süreçte şunu gördük ki, “her ş..
“61. sayı” olarak kayıtlara geçtiğimiz dergimizin 2016’daki bu ilk sayısında yine “belediyeler ve belediyelerle etkileşim hâlinde olan sektörler” ana başlıklarımız oldu. Bu sayımızda yer verdiğimiz dosyalarımız için paragraflar hâlinde birer “&ou..
Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olarak, yerli yenilenebilir enerji kaynaklarımız yanında “enerji tasarrufu”nu da başlı başına bir kaynak olarak değerlendirmeliyiz. Özellikle enerjinin en fazla tüketildiği alanlarda tasarruf tedbirlerini maksimum seviyede hayata geçirmemiz gereki..