Header Reklam
Header Reklam

Belediyenin ihtiyacı olan teknolojileri yüzde 100 yerli kaynaklı olarak en ekonomik şekilde anahtar teslim sunuyoruz

03 Ocak 2018 Dergi: Kasım-Aralık 2017
Belediyenin ihtiyacı olan teknolojileri yüzde 100 yerli kaynaklı olarak en ekonomik şekilde anahtar teslim sunuyoruz

Türkiye’de yüzde 100 yerli sermaye ile CAD, GIS, IMS, MIS, EBYS uygulamaları geliştiren Belsis, 2017 yılında hizmet verdiği kurum sayısını yükseltti.Yaptığımız röportajda  2017 yılının her dakikasının Belsis için dolu dolu geçtiğini anlatan Belsis Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Eren, firma olarak en büyük avantajlarının bir belediyenin ihtiyacı olan teknolojileri en ekonomik şekilde anahtar teslim olarak sunmaları olduğunu ifade etti. Türkiye’de bilgi teknolojilerine olan yaklaşımın günden güne daha iyiye gittiğini söyleyen Eren, “Sektörde yer alan  yabancı menşeili ürünler yerine yüzde 100 yerli ülke kaynakları ile üretilmiş uluslararası standartlar ile belgelenmiş  teknolojiler üreten bizim gibi firmaların "Milli Yazılım ve Yerli Teknolojilerin Desteklenmesi" yaklaşımının fiilen hayata geçirilmesi ile gelişip, büyüme sağlayabileceğini ve böylelikle  dışa bağımlılığın azaltılacağını unutmayalım” açıklamasında bulundu.

2017 yılının sonuna gelmişken bu yılın değerlendirmesini yapabilir misiniz? Belsis için 2017 yılı nasıl geçti?

Belsis ailesi içerisine yeni bireylerin katıldığı bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2 Teknokent projemizi de bu yıl içerisinde tamamladık ve yeni 2 Teknokent projemizin kabul edilmesi ile tasarım ve geliştirme projelerimize devam ediyoruz. Bu yıl aynı zamanda 23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenen 7. Uluslararası City Expo Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı’na katıldık. Binlerce katılımcı ve dünyanın dört bir yanından onlarca konuşmacıya ev sahipliği yapan, Güneydoğu Avrupa ve Orta Doğu’nun ilk ve en büyük uluslararası yazılım test konferansına katıldık. Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü 22-23 Eylül 2017 tarihleri arasında uluslararası mesleki kuruluşu International Society for Photogrammetry and Remote Sensing (ISPRS) ile Hacettepe Teknokent ve Hacettepe Teknoloji ve Transfer Merkezi (TTM)’nin desteğiyle coğrafi içerikli yazılım geliştirme etkinliğinde yer aldık. Ülkemizde GIS alanında önemli projelere imza atan Harita Genel Komutanlığı, Türksat, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Botaş, üniversiteler gibi kurumların yanısıra özel sektör firmalarından da katılım olan etkinlikte, Belsis Ar-Ge ekiplerince ve Tübitak desteği ile geliştirilen BelsisGIS kütüphaneleri, BelsisCAD (GIS tabanlı CAD yazılımı) ve web tabanlı sanal küre uygulamamız BelsisTerra3D hakkında katılımcılara bilgi verdik.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği destekli  "Yatay Sektörde INSPIRE Direktifinin Uygulanmasına İlişkin Kapasite Geliştirilmesi" projesi kapsamında 13-14 Kasım'da İstanbul'da düzenlenen "Veriden Stratejiye INSPIRE Uygulamaları" profesyoneller seminerine katılım gerçekleştirdik. Ayrıca 30 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘nın ev sahipliğinde Ankara Congresium’da düzenlenen Dünya CBS Günleri 2017 organizasyonuna katıldık. TSE tarafından denetleme ve test süreçlerini tamamlayarak EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) TSE 13298 Belgesinin yeni versiyonuna (TSE 13298:2015) geçiş yaptık. Müşteri odaklı yönetim anlayışımızın kalitesini daha iyi seviyelere yükseltilmesi amacıyla Kalite Yönetim Sistemi’nde TS EN ISO 9001:2015 versiyonu için gerekli hazırlıklar tamamlanarak denetimlerden başarıyla geçilmiş ve yeni belgemiz alınarak bağımsız denetim kuruluşları tarafından kaliteli, müşteri odaklı yönetim anlayışımız bir kez daha tasdik edilmiştir. Özetle 2017 yılı, her dakikası bizler için dolu dolu geçen bir yıl oldu.

Hizmet verdiğiniz kurum sayısı kaça yükseldi? Ne gibi hizmetler verdiniz?

Bartın İl Özel İdaresi, Muğla Menteşe Belediyesi, Muğla Yatağan Belediyesi, Manisa Soma Belediyesi, Nevşehir Kozaklı Belediyeleri ile KARDEMİR  A.Ş. Belsis ailesine katılan kurum ve kuruluşlardan bazıları. Bu yıl içinde Mobil İmza Entegrasyonlu Elektronik Belge Yönetim Sistemleri, Coğrafi Bilgi Sistemi altyapısı ile çalışan WEB Tabanlı Taşınmaz Yönetim Sistemi, Yönetim Bilgi Sistemleri, Entegre Kent Bilgi Sistemi  Uygulamaları, Maks Uyumlu Numarataj Saha Çalışmaları, Adres Bilgi Sistemi, Belediye Gelirlerini Artırıcı Çalışma ve Uygulamalar, Mezarlık Bilgi Sistemi, E-İmar Durum,  E-Devlet çözümleri ve daha birçok projeyi hayata geçirip tamamladık.

Belsis’i sektörde diğer firmalardan ayıran özellikler, öne çıkmanızı sağlayan avantajlar neler?

BELSİS ülkemizde yerli sermaye ile yüzde 100 yerli CAD, GIS, IMS, MIS, EBYS uygulamalarını geliştiren tek firmadır. En büyük avantajımız en ekonomik şekilde bir belediyenin ihtiyacı olan teknolojileri anahtar teslim olarak sunmamızdır. Böylelikle müşterilerimiz, birden fazla firma ve yüksek maliyetler yerine daha düşük maliyet ve tek firma ile tüm süreçlerini istediği şekilde tamamlamaktadır.

Yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının bilgi teknolojilerine bakışı geçtiğimiz yıllara kıyasla nasıl?

Her geçen yıl bu konuda gelişim sağlanıyor ancak hala istenen düzeyde değil. Ayrıca devlet kurum ve kuruluşları bazı alanlarda özel sektör ile rekabet etmek için girişimlerde bulunmuştur. İstihdamın artırılması, yeni yatırımlar ile teknolojik gelişimin hızlandırılması ve uluslararası piyasalarda iş yapabilmek için yeni yatırımlar yapılmasının teşvik edilmesi gerekirken devlete ait kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalar engel olmuşturuyor. Bu durum belki de birçok firmanın zarar görmesine, kapanmasına ve yüzlerce, binlerce insanın işsiz kalmasına sebebiyet verecektir. Devletin üreten değil teşvik eden, destekleyen pozisyonunu koruması sektörün daha da gelişmesi ve büyümesini sağlayacaktır.    

Yeni projeleriniz ve uygulamalarınız var mı?

Ürün/Hizmet portföyü ile sektöre yön veren Belsis’in misyon ve hedefleri doğrultusunda tabiki yeni Ar-Ge ve ürün geliştirme projeleri var. Şu an tasarım ve geliştirme aşamasında olduğumuz projelerimiz var önüöüzdeki dönemlerde duyurusunu yapacağız.

Önümüzdeki döneme ilişkin hedefleriniz nelerdir?

Ülkemiz içindeki müşteri sayımızı hedeflerimiz doğrultusunda artırmak ve aynı zamanda piyasaya çıkacak yeni ürünlerimiz ile sektöre yön vermeye devam ederek ürün/hizmet çıtasını daha da ileriye taşımak önümüzdeki dönem hedeflerimiz arasında.

Sektörde yer alan  yabancı menşeili ürünler yerine yüzde 100 yerli ülke kaynakları ile üretilmiş uluslararası standartlar ile belgelenmiş  teknolojiler üreten bizim gibi firmaların "Milli Yazılım ve Yerli Teknolojilerin Desteklenmesi" yaklaşımının fiilen hayata geçirilmesi ile gelişip, büyüme sağlayabileceğini ve böylelikle  dışa bağımlılığın azaltılacağını unutmayalım. Yabancı menşeili ürünleri tercih edip yerli ürünlere destek verilmezse “Türkiyede bu konuda bir şey yapılmıyor” diye dert yanmaya devam ederiz.



Slider Altına