Header Reklam
Header Reklam

Universal’in Kadıköy Belediyesi’nde yürüttüğü projeler

13 Temmuz 2008 Dergi: Kasım-Aralık 2006
"u.KBS Projesi"

"u.KBS Projesi"nin ilk uyguladığı belediyelerden biri Kadıköy Belediyesi’dir. Bu proje ile Kadıköy Belediyesi sınırları içerisindeki tüm sözel ve mekansal bilgiler tek bir veri tabanında toplanarak bütünleşik bir yapıya geçildi. "u.KBS Projesi" ile birimler arasındaki kopukluklar sona ermiş olup, bilgi tekrarları ve yanlışlıklar önlenmekte, her türlü iş ve işlem; daha sağlıklı, daha hızlı, daha ekonomik olarak çözümlenebilmektedir.

Kadıköy Belediyesi’nde "u.KBS Projesi" ile planlama ve organizasyonda en üst verimliliğe ulaşılması, etkin ve katılımcı yönetim anlayışı hedeflenmiştir.

Kadıköy’deki diğer tüm projeler "u.KBS" yazılımı kullanılarak yürütülmektedir.

Kentli Servisi

"Kentli Servisi", Kadıköy Belediyesi’nde, 20 Nisan 2005 tarihinde uygulamaya konulan bir vizyon projesidir.

Universal’in, ilk kez Kadıköy Belediyesi’nde gerçekleştirdiği Kentli Servisi uygulaması; özel sektördeki iş anlayışı ve çalışma şartları ile hizmet veriyor ve vatandaş "maksimum müşteri memnuniyeti" esaslarına uygun bir biçimde karşılanıyor. Güler yüzlü ve hızlı hizmet esasına dayanan bu birimde insan ilişkileri ve kurumsal iletişim konularında eğitim almış, teknolojiyi çok iyi kullanan uzman personel hizmet veriyor. Herhangi bir işlemini yapmak için Kadıköy Belediyesi’ne gelen vatandaşı önce "Kentli Servisi" karşılıyor. Burada vatandaşın bilgileri kontrol ediliyor, güncelleniyor, detaylı mülkiyet ve kullanıcı kontrolleri yapılıyor. Kentli Servisi tüm bu işlemleri yaparken, daha önce birimler arasındaki kopukluk veya bilgi tutarsızlığı nedeniyle oluşan gelir kayıplarını önlüyor. Kentli Servisi, gelir artırıcı projeler ile entegre çalışarak gelirleri arttırıyor, belediyenin vizyonunu değiştiriyor, kısaca hizmet ve yaşam kalitesini yükseltiyor.

Gelir Artırıcı Çalışmalar (GAÇ)

Kadıköy Belediyesi’nde gerçekleştirilen ’Gelir Artırıcı Çalışmalar’ projesi ile belediyenin maddi kaynaklarının artması ve kaliteli hizmet üretilmesi hedeflenmektedir. Proje ile belediye sınırları içerisindeki taşınmazların ve mülkiyet bilgilerinin güncellenmesi, beyanların analizinin yapılması, eksik/hatalı beyanların ve borçların tespiti ve işyerlerinin ruhsatlarının kontrol edilmesi ile belediye gelirlerinin arttırılması sağlanıyor. Oluşturulan veri tabanı ile belediyenin mevcut bilgilerini kullanması, kontrol etmesi ve kıyaslama yapabilmesi sağlanmaktadır. Bu çalışma ile Kadıköy Belediyesi, çoğu vergi kaleminde yüzde yüzlere varan tahsilat artışları sağlamıştır.

GAÇ ile amaçlananlar ve uygulama

Belediyedeki mevcut bilgiler ile dış kurumlardan alınacak bilgileri karşılaştırmak ve yapılan saha çalışmaları sonucunda vergi gelirlerini artırmak, vergide adaleti sağlamak, bilgi envanterini düzenleyerek ilçenin taşınmaz envanterini oluşturmak ve emlak beyan dönemlerine hazırlık yapmaktır. Kadıköy Belediyesi’nde GAÇ projesinde saha ve analiz olmak üzere iki grup çalışıyor. Saha ekibi sahadan topladığı taşınmazlarla ilgili bilgileri fotoğraflayarak getiriyor, analiz ekibi de bu bilgileri sisteme giriyor. Bu bilgiler mevcut bilgilerle karşılaştırılıyor, çakıştırılıyor, güncelleniyor ve nihayetinde ödeme emirleri dökülerek ilgililere ulaştırılıyor.

Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi

Kadıköy Belediyesi’nde 1 Kasım 2006 tarihinde Çağrı Merkezi uygulaması başlatılarak "0 216 541 40 00" üzerinden erişime açılmıştır.

Çağrı Merkezi’nde ileri düzeyde teknoloji kullanılmakta ve alanlarında eğitimli, insan ilişkilerinde başarılı uzman personel ile çalışılmaktadır. Dünya standartlarında hizmet veren Kadıköy Belediyesi Çağrı Merkezi, tüm birimlerle bütünleşerek iş yükünü hafifletme konusunda da önemli yol kat edilmesini sağlamıştır. Esas amacı takip ve kontrol edilebilir, hızlı bir telefon desteği vermek olan proje, "Kentli Servisi"nin vizyoner yaklaşımını, en çok kullanılan iletişim araçlarına taşımaktadır.

Etiketler


Slider Altına