Header Reklam
Header Reklam

Chengdu Uluslararası Çevre Koruma Fuarını 18.652 Kişi Ziyaret Etti

30 Eylül 2020
Chengdu Uluslararası Çevre Koruma Fuarını 18.652 Kişi Ziyaret Etti

24-26 Eylül 2020 tarihleri arasında, döngüsel ekonomi başlığı altında, ilk Batı Çin canlı fuarı gerçekleşti. IEG CEO'su Peraboni; "Fuar alanlarının %75'i doluydu ve bu dönem için olağanüstü bir rakam" dedi. Bir sonraki fuar, 20-22 Mayıs 2021 tarihleri arasında Chengdu'da yapılacak.
 
Sektörün en büyük fuarı Chengdu Uluslararası Çevre Koruma Fuarı'nın (CDEPE), bir başka deyişle Batı Çin’de canlı olarak düzenlenen ilk yeşil temalı fuarının 16.sında da görüldüğü üzere Çin'de yeşil teknolojilere olan talep sürekli artıyor. 26 Eylül'de City New International Convention and Exhibition Center'da yapılan CDPE fuarında; 22.000 metrekarede 312 katılımcı kuruluş, 18.652 sektör profesyoneline ürün ve teknolojilerini tanıttı. Sichuan Çevre Koruma Endüstrisi Derneği (SCEPI), İtalyan Fuar Grubu (IEG) ve Europe China Environmental Exhibitions tarafından, Çin Çevre Koruma Endüstrisi Birliği'nin (CAEPI) desteğiyle ortaklaşa düzenlenen CDEPE, yeşil ekonomi için Avrupa'da bir referans noktası olan ve IEG tarafından düzenlenen Ecomondo'nun deneyimiyle bu yıl yine alanında uzman kişileri bir araya getirdi. 

IEG CEO'su Corrado Peraboni, "CDPE, 2019'a kıyasla fuar alanının %75'ini doldurdu, bu, dünyadaki sağlık aciliyetinin neden olduğu ekonomik durum ve her şeyden önce fuarların döngüsel ekonomi için değerinin bir kanıtı olarak göz önüne alındığında olağanüstü bir rakam" dedi.
Çevrenin korunması ve enerji tasarrufu sektörlerinin geliştirilmesi için yerel yetkililer tarafından stratejik olarak değerlendirilen bu yılki fuar, uluslararasılaşma, uzmanlaşma ve yenilikçilikle öne çıktı. CDPE 2020, Batı Çin'de uluslararası yeşil ticaretin canlanmasına tanıklık etti. Canlı olarak katılan şirketlerin yanı sıra, yabancı şirketler de fuar boyunca canlı yayınlanan özel tanıtım köşesi sayesinde İtalya, ABD, Japonya vb. gibi ülkelerden uzaktan katılım mümkün oldu. Bunlar arasında 7 şirket ile İtalyan ortak katılımı vardı: Enea, GM Green Methane, HBI, Mega System, Sumus Italia, TCR Tecora ve Veolia - Evaled.
 
Fuarda düzenlenen 20 etkinlikte ele alınan konular arasında atık su arıtma, katı atık, hava kirliliği, ekolojik geri kazanım ve çevre kontrolü vardı. Uluslararası İşbirliği Ana Forumunun kahramanları, İtalya'nın Chongqing Başkonsolosu Guido Bilancini, Çin Çevre Koruma Endüstrisi Derneği Başkanı Fan Yuansheng, Çin Çevre Koruma Endüstrisi Derneği Genel Sekreter Yardımcısı Yang Youyi idi.

Yeşil sektördeki pazar fırsatlarında da bir büyüme kaydedildi, bu da katılımcıların daha fazla uzmanlaşması ve kalifikasyonuna yansıdı. Sichuan eyaletindeki şirketler 2019'a göre %4 arttı ve bunların %20'si Chengdu'dan idi, Çin'in diğer coğrafi bölgelerinden gelen şirketler ise yaklaşık %55'e ulaştı.
 



Slider Altına