Neden e-Belediye dergisi ?

O halde günümüzde çağdaş belediyeleri; yönetimlerini, çalışanlarını, tedarikçilerini; çağdaş belediyelerin ayrıcalıklı sosyal paydaşları e-Kentlileri / e-Hemşehrileri hedef alan, bir yayın organının da mutlaka ‘7e Dizgesi / 7e Paradigması’ çerçevesinde yayım yapması gerekiyor. Oysa; Türkiye’de görünüşte belediyeleri konu alarak yayımlanan dergiler; ‘e Ğ Dönüşüm’ ü tam olarak algılayabilmiş ve gündeme getirilebilmiş değiller
Bu olguların ışığında şöyle diyebiliriz:
TEZ: Geleneksel Belediye’den e Ğ Belediye’ye Dönüşüm’ün Zorunluluğu
ANTİTEZ: Bu dönüşümün zorunluluğunu bilince çıkartacak; bu dönüşümün
gerçekleştirilebilmesi için ‘7 e Dizgesi’ bağlamında eğitim ve paylaşım yapabilecek bir yayının eksikliği
SENTEZ: e-Belediye Dergisi
Bunun içindir ki; e-Belediye Dergisi;
‘Yerel İnsiyatifler’ / Yerel Gündem 21 çerçevesinde; belediyelerdeki ‘Kent Konseyleri’nde; ‘Mahalle Gönüllüleri’ çalışmalarında aktif olarak yer alacak; bu çalışmaları tanıtacak ve hatta söz konusu çalışmalara katkıda bulunacak.
Doğa / İnsan / Gelecek / Çalışan / Hemşehri / İstihdam Dostu Teknolojileri: e-Teknoloji’yi, Yeşil Teknoloji’yi tanıtacak.
e-Belediye Dergisi’nde;
Türkiye’de belediyelerde AB Uyum Çalışmaları Bağlamı’nda Tüm Yasal Düzenleme ve Uygulamalar hakkında bilgi verilecek
Belediyelerde e-Proje Yönetimi / Stratejik Plan / Performans Planı / Performans Ölçüt ve Ölçümleri / Norm Kadro / Analitik Bütçe konuları gündeme getirilecek.
Özel olarak Çağdaş Belediyelerin Elektronik Dönüşüm Bilişim-İletişim Teknolojileri Stratejisi tanımlanacak.
New York / Los Angeles/ Chicago / Miami / Londra / Paris / Berlin / Roma vb. belediyelerin ‘5-10’ Yıllık Bilişim-İletişim Teknolojileri Stratejileri incelenecek, değerlendirilecek.
Afet Yönetimi / Çevre Yönetimi / Entegre Güvenlik / Akıllı Trafik-Akıllı Ulaşım / Akıllı Binalar / GPS Sistemleri / GPS Uygulamaları anlatılacak.
Belediyelere özellikle e-Teknoloji; bilişim-iletişim teknolojileri ürün ve hizmetleri sunan uluslararası ve ulusal kuruluşlar hakkında nesnel / tarafsız bilgiler verilecek.
Belediyecilik tarihimizin efsane isimleri: Haşim İşcan / Lütfi Kırdar / Osman Kavuncu / Vedat Dalokay / Ahmet Priştina / Osman Nuri Ergin’lerle yeniden buluşulacak; kendileri ile ‘Sanal Söyleşiler’ yapılacak.
Cengiz Bektaş / İlber Ortaylı / Mübeccel Kıray / Doğan Kuban / Cevat Geray / Ruşen Keleşgibi ‘Ustalar’ ile buluşulacak.
Özcesi ve Özetçesi;
e-Belediye’ye Dönüşüm’ün Olmazsa Olmazı; ‘7e Paradigması’ doğru bilgi ve belgelerle, tarafsız değerlendirmelerle gündeme getirilerek; ilgili tüm kurum ve kuruluşlarda ‘Farkındalık Yaratılacak’; ‘Tarihimizle Barışılırken Çağımız Kucaklanacak’.
Dr. Müh. SEDAT ÖZKOL