Header Reklam
Header Reklam

Onyedi Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Yılmaz Kişeçok: 'Teknoloji ürünlerinin artmasıyla beraber artık daha katmanlı güvenlik çözümlerine ihtiyaç var'

21 Mart 2014 Dergi: Ocak-Şubat 2014

e- Belediye: Onyedi Bilişim Hizmetleri’ni biraz tanıyabilir miyiz?

 

Yılmaz Kişeçok: Onyedi Bilişim, 2009 yılında bilgi teknolojileri alanında internet güvenliği hizmetleri sunmak üzere kurulmuştur. Geçen 5 yıl boyunca bu alanda yürüttüğü çalışmalarla da pazarda kendine özel bir yer edinmiştir. En son olarak 7 ay önce distribütörlüğünü aldığımız Trend Micro güvenlik çözümleriyle hem kurumsal hem de bireysel tarafta ihtiyaç duyulan tüm güvenlik çözümlerini sunuyoruz. Özellikle bireysel ürün tarafında Türkiye'nin tek yetkili distribütörüyüz.   

Trend Micro’nun Türkiye genelinde pek çok bilişim firmasının da içinde yer aldığı geniş bir ağ sistemi var. Biz de çözümlerimizi bu ağ üzerinden müşterilerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca uzaktan kontrol çözümü olan Radmin çözümlerini de piyasaya sunuyoruz.

 

e-Belediye: Trend Micro çözümü hakkında biraz daha bilgi alabilir miyiz?

 

Yılmaz Kişeçok: Trend Micro, Japon menşeili 1.255 milyar Dolar ciroya sahip bir dünya şirketidir. Yaklaşık 5 bin çalışanı ile global düzeyde yaygın bir ağa sahiptir. Dünyada da güvenlik hizmeti sunan en büyük firmalardan biridir. 

Son yıllarda teknoloji ürünlerinin hızla gelişmesine paralel olarak, güvenlik konusundaki ihtiyaçlar da aynı oranda artmaya başladı. Ancak artık çok daha katmanlı bir güvenliğe ihtiyaç duyuluyor. Özellikle mobil sistemler; android işletim sistemine sahip, telefonlar, tabletler, taşınabilir bilgisayarlar oldukça yaygınlaştı ve bunlara yönelik virüs saldırılar da ciddi oranda arttı. Dolayısıyla güvenlik çözümlerine olan ihtiyaç da büyüdü. Trend Micro’nun tüm bu virüs saldırılarına karşı güvenlik sağlayan çözümleri var. Bizim çözümümüz bulut teknolojisini çok aktif kullanan bir yazılımdır. Yaklaşık bin 500’e yakın virüs analisti, sürekli virüs tespiti ve koruma çözümleri hakkında yeni çözümler geliştiriyor. Hakikaten bu oranda bir kadroya sahip başka bir şirket yoktur diye düşünüyorum. Bu ekibin ürettiği akıllı robotlar, tüm dünyadaki sunucuların üzerindeki trafiği izleyip zararlı yazılımları tespit ediyor ve gerekli önleyici çözümleri geliştiriyor.

Ülkemizde son yıllarda kurumsal tarafta ve kamuda ciddi şekilde çok katmanlı bilişim yatırımları yapılıyor. Daha geniş networkler kurulduğu için daha geniş katmanlı yapılar ve bu bağlamda da çok daha yoğun mail trafiği, internet web trafiği oluşuyor. Bilgi güvenliği, veri hırsızlığı vb. noktalarda, çok katmanlı bir güvenlik politikası gerekiyor. Dolayısıyla bunların hepsine tek bir çözüm sunmanız gerekiyor. Çözüm sunarken de uyguladığınız politikaların, kurumsal bilgi güvenliği, web güvenliği gibi sorunlara pratik çözümler üretebiliyor olması lazım.

Aynı zamanda bu çözümlerin kolay yönetilebilir çözümler olması gerekiyor ki; sistem yöneticilerinin çok fazla zamanını almadan hızlı bir şekilde kullanabilsinler. Trend Micro’nun kurumsal çözümleri de hakikaten tüm dünyada yüksek oranda kullanılıyor. Hatta dünyanın en iyi ilk 50 kurumunun 48’inde Trend Micro antivirüs yazılımlarının kullanıldığını söyleyebilirim. Bu bizim açımızdan gurur verici bir durumdur. Çünkü Trend Micro’nun profesyonel şirketler tarafından ne kadar çok kullanıldığını gösteriyor.

Trend Micro’nun Türkiye’de bütün Akdeniz ülkelerine bakan,16-17 kişilik bir merkez ofisi var. Tüm satış kanalları bu merkeze bağlı distribütörler üzerinden yürütülüyor.

Diğer markalara göre Trend Micro, Türkiye’de en büyük ofise ve en çok çalışan sayısına sahip markadır. Bizim kurumsal tarafta özellikle kamuda ciddi sayıda kullanıcımız var ve buralarda çok katmanlı networklere sahip yapılar içinde her birimde veya her sistemde kullanılan ürünlerimiz var.

Sonuçta biz 17 Bilişim olarak, antivirüs pazarındaki yıllara dayanan deneyimimiz ve Trend Micro çözümleriyle sektöre çok daha etkin faydalar üreteceğimize inanıyoruz.

 

 

e- Belediye: Bir teknolojik ürün ya da sistemi satın alırken, güvenlik çözümleri de beraberinde mi geliyor yoksa ayıca mı düşünülmesi gerekir?

 

Yılmaz Kişeçok: Bu konuda özellikle notebook üreticileri ya da tablet üreticilerinin bazılarıyla tüm dünya genelinde bir bağımlı ürün çalışması yapılabiliyor. Bunlar belli bir süreliğine de olabiliyor, 3 aylık veya 6 aylık demo sürümü de olabiliyor. Bu bizim aslında çok tercih ettiğimiz bir yapı değil. Daha fazla kullanıcı sayısına ulaşmak ve kullanıcıya farklı noktalarda artı değer yaratabilmek için ayrı satışın çok daha önemli olduğuna inanıyoruz. Çözümlerimizin yaygın kanal ağımız üzerinden gitmesi müşterimizin beklentilerinin yerinde ve zamanında karşılanması açısından da fayda sağlayacaktır. Dolayısıyla ‘beraber’ gelmesinden çok iş ortaklarımız üzerinden yürümesini tercih ediyoruz. Kurumsal ürünlerde de tamamen iş geliştirme noktasında çalışmalar yapıyoruz. Orada hazır paketlerden çok kurumların sistem yapısına göre ürün sunuyoruz. Örneğin bir mail veya web güvenliği ihtiyacı varsa ona göre çözüm sunuyoruz. Bilgi güvenliği noktasında kullandığı ürünleri konumlandırabiliyoruz. Tamamen kullanıcının ya da kurumların sistem yapısı ve ihtiyacına göre uçtan uca çözümler geliştirebiliyoruz. Tabi ki ihtiyaca göre belli ürün yelpazesinden seçerek de sunabiliyoruz. biz onlarla beraber bir çalışma yürütürken de demo süreçleri geçiriyoruz. Öte yandan müşteriyle beraber demo süreçlerinde, ihtiyaç duydukları alanları belirlemeye yönelik çalışmalar da yapıyoruz.

 

 

e- Belediye: Biraz da Radmin Uzaktan Kontrol çözümündüzen bahseder misiniz?

 

Yılmaz Kişeçok: Radmin Remote Control Yazılımı yani uzak masaüstü bağlantı yazılımı; hakikaten hayatımızı birçok alanda kolaylaştıran bir çözümdür. Ulaşamadığımız durumlarda ihtiyaç duyabileceğimiz dosyalar, klasörler, fotoğraflar, bilgisayarınızda ihtiyaç duyabileceğiniz her dosya ya da belgeye uzaktan erişimi sağlayan bir yazılımdır. Radmin Rus menşeili bir ürün ve gerçekten dünyada kendi alanında en iyisidir diyebiliriz. Çünkü bu tür çözümleri sunan pek çok firma var ama Radmin çözümleri güvenlik konusunda -biz de güvenlik şirketi olduğumuz için bu konuda çok seçiciyiz- benzeri olmayan bir çözümdür. Bütün paketler 256- bit AES güvenlik sertifikasıyla sunuluyor ve gönderilen alınan dosyalar, fotoğraflar aklınıza gelebilecek tüm uygulamalar şifrelenmiş bir modülle transfer ediliyor. Rakiplerimizin ürünlerinde ise genelde basit bir kullanıcı adı ve şifre ile bağlantı sağlanıyor. Siz bağlantı sağlarken aslında önce onların sunucusuna gidiyorsunuz sonra erişmek istediğiniz bilgisayara gidiyorsunuz. Dolayısıyla her iki bilgisayarda bir port açmış oluyorsunuz ki bu durum güvenlik açısından ciddi bir risktir. Ama Radmin’de port üzerinden sadece iki bilgisayar arasında bağlantı kuruluyor. Radmin, pek çok alanda kullanılıyor, örneğin bahsettiğim uzak masaüstü bağlantı yazılımları. Evdeyken işyerindeki bilgisayara ya da iş yerindeyken evdeki bilgisayara bağlanmanız gerektiğinde çok yüksek güvenlikle hızlıca bağlanıp, maksimum performansla bilgisayar başında yapabildiğiniz her şeyi uzaktan yapabiliyorsunuz. Yine örneğin eğitim sektöründe kullanabiliyorsunuz. Bir eğitmenin verdiği eğitime uzaktan bağlanarak nu eğitimden yararlanabiliyorsunuz. Kullanıcıların tamamı, eğitmenin bilgisayarına hızlı ve güvenli bir şekilde bağlanarak, farklı bir uygulamaya gereksinim duymadan eğitim alabiliyorlar. Bu ve benzeri pek çok uzaktan bağlantı ihtiyaçlarına güvenli bir şekilde olanak sağlıyor.  

 

e- Belediye: Radmin uygulaması belediyelerde nasıl uygulanabilir?

 

Yılmaz Kişeçok: Kurumsal alanlarda daha gelişmiş uygulamalarını kuruyoruz. Burada kullanım ağı çok değişken olabiliyor. İçerde bir help desk yazılımı gibi kullanılabiliyor. Ülkemizde IT yöneticilerinin sayısı çok büyük networklerde bile 2-3’ü geçmez. Dolayısıyla belediyelerin de pek çok farklı lokasyonda birimleri var ve bu yöneticilerin her yere yetişmesi mümkün olamıyor. Zaman kayıpları da düşünüldüğünde hakikaten ciddi zorluklar yaşanıyor. Radmin bunların tamamını ortadan kaldırıyor. Telefon trafiğini, ulaşım maliyetlerini ortadan kaldırıyor ve aynı anda bir kişinin birden fazla kişiye veya kişilere çok hızlı bir şekilde çözüm sunmasını sağlıyor.

 

e-Belediye: Bazen teknik probleminizi karşıya anlatmak da oldukça zor olabiliyor. Dolayısıyla uzaktan bağlantı ile daha hızlı çözüm bulabiliyorsunuz değil mi?

 

Yılmaz Kişeçok: Kesinlikle. Bu alandaki uygulamalar çok hızlı gelişiyor. Bir sistem yöneticisi, kendi ağında bulunan tüm kullanıcılarının sesli ve yazılı olarak iletişimi esnasında bir teknik destek talebi olduğunda, tek tuşla sistemine bakıp, sorunu kendisi tanımlayıp, çözümünü yapabilir. Bunu yine bir örnekle destekleyelim. Bizim ‘restoran yazılımı’ üreten bir iş ortağımız var. Bu yazılım Türkiye’nin her yerindeki restoranlar tarafından kullanılabiliyor. Bu ürünün destek hizmetleri için 7/24 çalışan bir çağrı merkeziniz olsa bile hakikaten yetişmek çok zor olabiliyor. Bunun yerine bizim ürünümüzle beraber ürünü konumlandırıyor ve müşterisine öğle veriyor. Yani sunduğu hizmeti Radmin’i de entegre edip öğle satıyor. Dolayısıyla bir veya birkaç teknik destek elemanıyla, tüm müşterilerine yaşayabilecekleri her türlü sorunları için hızlı bir çözüm sağlıyor. Bir kişi, aynı anda 5-10 tane müşterinin sorununu çözebiliyor. Dolayısıyla, tüm tarafların memnun olması sağlanıyor. Radmin çözümleri henüz Türkiye’de istediği yerde değil. Bunun temel nedenlerinden biri Radmin’in kopya kullanıcı sayısının tüm dünyada çok fazla olmasıdır. Özellikle IT yöneticilerinin neredeyse büyük bir çoğunluğu Radmin’in eski versiyonunu hala lisansız olarak kullanıyor. Çok büyük avantajlara sahip bu ürünün aslında tüm şirketlerde veya kurumlarda kullanılmasını kolaylaştıran çok avantajlı bir lisanslama modeli var. Bir kere alıyorsunuz ömür boyu lisansa sahip oluyorsunuz.

 

e-Belediye: ‘Radmin bir kere alınıyor’ dediniz peki kullanıcı tarafında sistem değişimlerinde veya yenilemelerinde sorun yaşanmıyor mu?

 

Yılmaz Kişeçok: Bu hakikaten önemli bir konu. Ömür boyu lisans sağlıyoruz dediğimizde bu problem önümüze çıkıyor. Mesela ben önümüzdeki yıl bilgisayarımı değiştirmek istiyorum o zaman lisansım ne olacak gibi sorular gelebiliyor. Radmin bu tür konularda sistemin tamamında gerekli güncellemeyi yapabiliyor ama bunun bize bildirilmesi gerekiyor. Yani lisansı kurduğumuz bilgisayar değiştirilip yerine başka bir bilgisayar kullanılacaksa bunun bize bildirilmesi gerekiyor. Biz o zaman gerekli lisanslama çalışmasını yapıp yeni bilgisayarda kullanılmasını sağlıyoruz. Diğer taraftan Radmin, yeni çıkan işletim sistemleri gibi, başka uygulamalar noktasında yazılımını çok hızlı güncelliyor. Hiçbir zaman geride kalmıyor hatta daha da ileride uygulamalar sunuyor. Şu anda sadece Apple uygulamalarına destek vermiyor ama yeni sürümde bu konuda da gerekli çalışmalar tamamlanmış olacak.

 

e- Belediye: Güvenlik çözümlerine tekrar dönersek, sizin uyguladığınız anti virüs uygulamalarına karşı birileri de yeni virüsler geliştiriyor. Karşılıklı bu süreç nasıl işliyor?  

 

Yılmaz Kişeçok: Sisteme bir virüs saldırısı olduğunda, eğer sizin güvenlik yazılımınız bir çözüm üretemiyorsa, engelleyici bir takım uygulamalar geliştiremiyorsa sorun var demektir. Güvenlik uygulamalarının, o virüsün nasıl hareket ettiğine göre yön kazanan, ona göre harekete geçen uygulamaları vardır. Eğer tanımlayamadığı bir uygulama, bir dosya söz konusu ise öncelikle onun sisteminiz içerisinde hareket etme alanını sınırlar. Bu durumu bir rapor olarak çözüm sağlayıcı tarafa iletir. Sistem kendini güncellediğinde onunla ilgili çözüm varsa otomatik olarak temizlenir. Trend Micro çözümleri, bu tür aktivitelere, tehditlere karşı hızlı şekilde çözüm üretebilen bir yapıya sahiptir. Antivirüs yazılımlarının çoğunda bu mekanizmalar vardır ama ne kadar hızlı çözüm ürettiği noktası çok önemli bir konudur. Bu arada dünya genelindeki araştırmaların çoğunda, virüslerin bir çoğunun çalışan kullanıcılar tarafından sisteme dahil edildiği saptanmıştır. Dolayısıyla da güvenlik konusu, artık çok uzun zamandır sadece antivirüs yazılımı kullanılarak yapılan bir uygulama olmaktan çıktı. Artık oluşturulacak bir genel güvenlik politikası çerçevesinde bilgi güvenliği, web güvenliği, mail güvenliği çözümleri de işin içine girdi.

Yetmedi, bulut teknolojisi yaygınlaştı ve Trend Micro bu konuda çok hızlı ve diğer markalardan daha ileride. Yine yetmedi log management dediğimiz kayıt altına alma çözümleri uygulanmaya başladı. Bunlara özellikle çok katmanlı networklerde ihtiyaç duyuluyor. Yani bir politika çerçevesinde bütün olarak çözüm sunulması gerekiyor.

 

e- Belediye: Güvenlik uygulamalarının, aslındaihtiyaçlar belirlendikten sonra proje bazlı yapılması gerekmez mi?

 

Yılmaz Kişeçok: Aslında olması gereken yaklaşım da budur. Öncelikle burada temel olan, ihtiyaç duyulan nedir ona bakmak lazım. İkinci olarak da doğru ürün seçimidir.

Sistemin fotoğrafını çekip, hangi bilgisayarda nerede ne açık var, ne alması gerekiyor gibi analizleri yapan bir takım çözümler var. Bunları kullanarak, sistemin ihtiyaç duyduğu güvenlik politikaları hakkında bir rapor oluşturabiliyorsunuz. Buna penetrasyon testi de deniyor. O bilgi raporuna istinaden de hangi çözümleri, hangi ürünleri kullanması gerektiğiyle ilgili çözüm sunabiliyoruz. Bizim dışımızda kalan ürün ve hizmetler noktasında da yetkin iş ortaklarımız var, onlarla iletişim kurmalarını sağlıyoruz.

 

e- Belediye: Satış sonrası destek hizmetler konusunda neler yapıyorsunuz?

 

Yılmaz Kişeçok: Biz bu konuda Türkiye’de bir farklılık yarattığımızı düşünüyorum. Müşteri memnuniyeti için satış sonrası destek hizmeti gerçekten çok önemli. Bir marka da olabilirsiniz, bir partner ya da temsilcilik de olabilirsiniz, müşteri kimden ürün alıyorsa öncelikle onunla iletişime geçmek ister. Dolayısıyla iş yaptığınız iş ortaklarınızın da yetkin olması gerekiyor. Biz bu konuda ortaklarımızın sertifikasyonunu tamamlayarak seviyelerinin yükseltilmesine de destek sağlıyoruz. Her konuda empati kurarak hareket etmeye çalışıyoruz ki; müşteri her ihtiyaç duyduğunda karşısında bir muhatap ve çözüm bulabilsin. Kurulduğumuz günden beri destek hizmetleri konusunda ciddi çalışmalarımız var. Support.17.com.tr diye bir destek mekanizmamız var. Tüm kullanıcılarımız, satış yaptığımız tüm ürün gruplarıyla ilgili sorularını, taleplerini, problemlerini bize ulaştırabiliyor. Müşteri site üzerinden talep ya da problemine ilişkin konuyu seçtiğinde ilgili arkadaşlarımıza düşüyor. Arkadaşlarımız maksimum 1 saat içerisinde gerekli teknik destek hizmetini sağlıyorlar. Eğer sistem 1 saat içerisinde müşterinin talebinin yanıtlanmadığını algılarsa direkt bizlere mail atıyor. Destek hizmetlerinin bu sistem üzerimizden gelmesini istememizin en büyük nedenlerinden biri de sistemin kayıt tutuyor olmasıdır. Personelin de suistimalini ortadan kaldıracak her türlü duruma karşı kayıt tutuluyor. Geriye dönüp o kayıtları inceleme olanağımız oluyor ve daha etkin çözümler sunmamızı sağlıyor. Mail trafiğinde yaşanan problemleri de ortadan kaldırıyor. Arkadaşların yanıt verip vermediği, doğru çözüm sunup sunmadığı, yeterli çözüm sunup sunmadığı ve sunulan çözümün sorunu çözüp çözmediği konusunda da önemli veri sağlıyor.

 

Trend MicroTM

Akıllı koruma küresel tehdit istihbaratı ile başlar..

Güvenlik yazılımında dünya lideri olan Trend Micro 1988 yılında Amerika’da kurulmuştur. Genel merkezi ise Tokyo Japonya’dır. Bireysel tüketiciler, şirketler ve kamu kurumları için geliştirilen yenilikçi güvenlik çözümleri; bulutta, sunucularda, ağ geçitlerinde, uç noktalarda ve cihazlarda bilginin güvenliğini sağlıyor. Kolaylıkla kurulan ve yönetilen yenilikçi teknolojisiyle akıllı bilgi koruması sağlayan Trend Micro, gelişen ve büyüyen ekosistemler için uygun çözümü sunuyor. Bu çözümlerle kurumlar, kendi son kullanıcılarını, gelişen veri merkezleri ile bulut kaynaklarını ve hedefli saldırılar tarafından tehdit edilen verilerini koruyabiliyor. Trend Micro çözümleri gücünü bulut tabanlı küresel tehdit zekası Trend Micro Smart Protection Network’ten alıyor ve dünya çapında 1200’iü aşkın tehdit uzmanı tarafından destekleniyor.

Akıllı koruma küresel tehdit istihbaratı ile başlar. Trend Micro Smart Protection Network altyapısı tehditleri saptamak, proaktif koruma sağlamak ve verileri diğer güvenlik satıcılarından daha hızlı korumak amacıyla buluttan toplanan 4 terebaytın üzerinde veriyi sürekli işleme almak için büyük veri analizlerini kullanır. Sürekli tekrarlanan test sonuçları Trend Micro’nun bulut çağı güvenliğinin etkinliğini doğrular. Smart Protection Network bir yandan daha hafif ve daha yalın çözümler sunarken, diğer yandan da tüm dünyadaki müşteriler için her gün 230 milyondan daha fazla tehdidi durdurur.

Trend Micro, tehdit araştırma ve ürün, hizmet ve destek merkezlerinden oluşan genel ağı TrendLabs aracılığıyla, küresel müşteri tabanına, doğru zamanda tehdit istihbaratı, hizmet ve destek sağlar ve hiç durmadan on milyonlarca müşteriyi korur. 1200 tehdit uzmanı olası güvenlik sorunlarını izler ve önemli olaylara ve acil destek taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verir. Yeni tehditler ve zayıflıklar ortaya çıktıkça, TrendLabs müşterilerini çevrimiçi güvenli bir şekilde çalışmak için ihtiyaçları olan kişisel ve yerel yaklaşıma sahip, küresel güvenlik erişim imkanlarını sunar.

 

Radmin Uzaktan Kontrol Yazılımı

 

Radmin 1999 yılında Dmitry Znosko tarafından mevcut uzaktan kontrol yazılımlarına son derece gelişmiş bir alternatif olarak geliştirilmiştir. Video Hook Driver gibi kullandığı yeni teknolojiler sayesinde Radmin, sektöründe çığır açmış ve rakiplerinden çok daha hızlı çöüzmler sunmuştur. Farmatech, Radmin’in geliştirilmesi ve tanıtımı için kurulmuştur.

 

Nasıl Çalışır: Bir pencere içinde ya da tam ekran halinde uzaktaki bilgisayarın ekranını kendi monitörünüz üzerinde görürsünüz. Fareyle yaptığınız bütün hareketler ve klavyeniz aracılığıyla verdiğiniz sinyaller doğrudan uzaktaki bilgisayara iletilir. Uzaktaki bilgisayar üzerinde sanki tam önünüzde duruyormuş gibi çalışırsınız. Aynı bilgisayara birden fazla yerden de uzaktan erişebilir ve gelişmiş dosya transferi, yazılı ve sözlü sohbet, uzaktan kapatma, Telnet ve diğer faydalı özellikleri kullanabilirsiniz.

 

Özellikleri: Yüksek Çalışma Hızı: Radmin mevcut yazılımlar arasında en hızlı uzaktan erişim ve denetim yazılımıdır. Yeni “DirectScreenTransfer” teknolojisi ile yakalama derecesini saniyede yüzlerce ekran güncellemesine kadar artırmak için video askı çekirdek teknolojisini kullanır. Özel düşük-bant genişliği optimizasyonları sayesinde çevirmeli modem veya GPRS bağlantılarında dahi sorunsuz ve rahat bir şekilde çalışabilirsiniz.

Radmin 3.4 adındaki yeni sürüm, IntelR AMT (Etkin Yönetim Teknolojisi) desteğine sahiptir. Uzak bir bilgisayarı kapalıyken veya işletim sistemini çalıştıramadığınız zamanlarda bile yönetmeye izin verir. Radmin Viewer’ı kullanarak uzak bir bilgisayarı açabilir, yeniden başlatabilir veya kapatabilirsiniz. Ayrıca uzak bilgisayarların BIOS ayarlarını görüntüleme ve değiştirmenin yanı sıra yerel bir CD/DVD veya disk görüntü dosyasından önyükleme imkanı sağlar.

Radmin, her bağlantı için özel olarak oluşturulmuş anahtarlarla 256-Bit AES güçlü işreleme sağlayarak tüm bilgileri, ekran görüntülerini, fare hareketlerini ve klavye sinyallerinin şifrelendiği özel bir şifreleme modunda çalışır. Kullanıcı doğrulaması için Radmin, Active Directory ve Kerberos desteğiyle Windows korumasını sağlar, hem de bireysel kullanıcı yetkileri ve güvenli giriş parola doğrulamalarıyla kendi özel güvenlik ayarlarını kullanır. Radmin güvenliği, 2048-bit anahtar ölçüsü yerine Diffie-Hellman temelli anahtar teknolojisini kullanır. Ek IP filtreleri ile açık aan bilgisayar ve ağlara erişimi sınırlar. 


Etiketler


Slider Altına