Header Reklam
Header Reklam

Yeni Nesil CAT® 374 Ekskavatör Daha Az Bakımla Daha Fazla Dayanıklılık Sağlar

07 Şubat 2021
Yeni Nesil CAT® 374 Ekskavatör Daha Az Bakımla Daha Fazla Dayanıklılık Sağlar

Yeni Nesil Cat® 374 ekskavatör, yerini aldığı endüstri lideri 374F'ye göre yüklenicilere yüksek oranda üretkenlik, iki kat fazla yapısal dayanıklılık ve yüzde 20'ye kadar daha düşük bakım maliyetleri sunar.
Caterpillar büyük ekskavatörlerinin dünya genelinde ürün yöneticisi olan Brian Abbott, "Üretimin kilit noktalarından biri yeni özel hidrostatik kule dönüş devremiz," diyor ve şöyle devam ediyor: "Bu devre, kule dönüş freni enerjisinin geri kazanılmasını ve silindir yağ akışının bağımsız olarak yönetilmesini sağlıyor. Sahipler ve operatörler için bu, daha fazla işletim verimliliği ve makineyle çoklu görev gerçekleştirirken sorunsuz, daha öngörülebilir performans anlamına geliyor."  
Üç çalıştıma modu mevcuttur: Güç, Akıllı ve ECO. Güç modunda her zaman maksimum güç kullanılır. ECO modunda motor devri düşürülür ve çevrim süreleri kısaltılır, koparma kuvveti ise korunur. Akıllı modda motor gücü ve hidrolik güç kazı koşullarına göre otomatik olarak ayarlanarak tahmine yer bırakılmaz. Böylece yakıt tüketimi düşer ve performans optimize edilir. Hidrolik talep düştüğünde motor devri de otomatik olarak düşerek yakıt tüketimi daha da azaltılır.
Soğutma sistemi talep üzerine çalışan yeni bir fan içerir. Bu fan yalnızca gerektiğinde çalışacak şekilde tasarlandığından yakıt tasarrufu ve maksimum verimlilik sağlar. Otomatik ters yönde döndürme işlevi, soğutma peteklerinden toprağın temizlenmesine yardımcı olur. Verimi artırmak için bir artı daha.
Standart teknoloji verimliliği ve güvenliği artırır
"Üretimin diğer bir kilit noktası ise basit ve kullanımı kolay teknolojidir,” diyen Abbott şunları ekliyor: "Biz bunu standart ekipman olarak sunuyoruz. Gerçekten de, 374 kendi boyut sınıfında endüstrinin en kapsamlı fabrika çıkışı teknolojisini sunuyor. Amaç, sahibin işletim verimliliğini çok daha yüksek bir seviyeye çıkarmak."
Cat Payload, hareket halindeyken tartma özelliğiyle operatörlerin yükleme verimliliğini artırmasına yardımcı olur; kamyonların aşırı veya az yüklenmesinin önlenmesi için kule döndürülmeden gerçek zamanlı yük tahminleri hesaplanabilir. Monitörün USP portu, tek bir vardiyadan 30 günlük çalışmaya kadar sonuçlarınızı internet bağlantısı veya VisionLink® aboneliği olmadan indirmenize olanak tanır. 
2D özellikli Cat Grade standart dokunmatik ekranlı monitörle operatörlere tesviye işlerinde görsel kılavuzluk yaparak daha doğru kesimler yapmalarını sağlar. Sistem, Gelişmiş 2D Özellikli Cat Grade veya 3D özellikli Cat Grade işlevlerine yükseltilmeye uygundur. Gelişmiş 2D, saha içi tasarım olanağı sağlamak için ek bir dokunmatik ekranlı monitör içerir. 3D ise hassas düzeyde doğruluk için GPS ve GLONASS ekler. 374'ün yerleşik iletişim teknolojisi, Trimble Connected Community veya Virtual Reference Station gibi 3D hizmetlerine bağlanmayı hiç olmadığı kadar kolaylaştırır.

Kaldırma Yardımı, ekskavatörün devrilmesinin önlenmesine yardımcı olan yeni bir güvenlik özelliğidir. Kaldırılmakta olan yükün gerçek ağırlığını hızla hesaplar ve bunu ekskavatörün azami kapasitesiyle karşılaştırır. Görsel ve sesli uyarılar operatöre ekskavatörün güvenli bir çalışma aralığında olup olmadığını bildirir.
İster kova ister çekiç takılı olsun, standart 2D E-Fence ekskavatörün operatör tarafından tanımlanan noktaların dışına çıkmasını önler. Bu, makinenin ve diğer nesnelerin hasara karşı korunmasına yardımcı olur ve bölgelendirme nedeniyle ceza alma veya yeraltı ya da yer üstündeki genel hizmet altyapılarının hasar görme riskini azaltır. Ayrıca, fazla dönüş veya fazla kazıyı azaltarak operatörün daha az yorulmasını sağlar.  
Otomatik Kırıcı Durdurma, ataşman ve makinedeki gereksiz yıpranma ve aşınmaları önler. 15 saniye boyunca sürekli ateşlemeden sonra monitörde bir uyarı mesajı görüntülenir; 30 saniye boyunca sürekli ateşlemeden sonra kırıcı otomatik olarak durur.
Cat Product Link™. makinenin yönetimini kolaylaştırır. Çevrimiçi VisionLink® arayüzü yoluyla sürekli kablosuz bilgi akışı sağlayarak, makinenin ofisteki yöneticilerine kritik çalışma bilgilerini hızla değerlendirme olanağı tanır.
Opsiyonel Ataşman Tanıma özelliği, ataşman değiştirirken zaman ve enerji tasarrufu sağlar. Takılı bir ataşman basitçe sallanarak kimliği doğrulanır ve hidrolik sistemi operatörün söz konusu ataşman için belirlediği parametrelere otomatik olarak ayarlar.
Opsiyonel Cat PL161 Ataşman Bulucu, ataşmanlarınızı ve diğer aletlerinizi çabuk ve kolayca bulmanızı sağlayan bir Bluetooth® cihazıdır. Ekskavatörün Bluetooth okuyucusu veya akıllı bir telefonda yüklü Cat App, cihazı 91 metre (300 fit) mesafeye kadar otomatik olarak bulur.  
Daha fazla yapısal dayanıklılık
İş ne kadar zor olursa olsun fark etmez, 374 onu yapmak için üretildi. Bomlar, stikler ve şasiler önceki modeldekilerden iki kat güçlü olduğundan, makinenin ömrü boyunca sahibine güvenilir performans sağlar.  
Bomların üst ve alt plaka kalınlığı artırılmıştır; stiklerin yan, alt ve braket plakası kalınlığı artırılmıştır ve şasilerin alt şasi ve arka ağırlık montaj plakası kalınlığı artırılmıştır.
Uzun vadeli, sorunsuz performans için taşıyıcı gövde, palet bağlantısı, palet silindirleri ve bom, stik ve kova silindirleri takviye edilmiştir.
Daha az bakım
Daha uzun ve senkronize hale getirilmiş bakım aralıkları 374'ün uzun vadedeki maliyetlerinin düşürülmesine katkıda bulunur:

Entegre bir ön temizleyici ve birincil ve ikincil filtreler içeren yeni Cat hava filtresi önceki tasarıma göre toz engelleme kapasitesini iki katına çıkarır.
Yeni Cat hidrolik dönüş filtresi 3.000 saatlik kullanım ömrüne sahiptir. Bu süre önceki filtrelere göre %50 daha uzundur.
Yakıt sistemi filtreleri 1.000 saatte servis için senkronize edilmiştir. Bu süre önceki filtrelere göre iki kat uzundur.
Yakıt sisteminin su ve tortu tahliyeleri ve hidrolik sistemin yağ seviyesi kontrolü zemin seviyesinde birbirine yakın şekilde konumlandırılarak, rutin bakım daha hızlı, daha kolay ve daha güvenli hale getirilmiştir.
Operatöre yönelik kabin
374, Deluxe ve Premium kabin seçeneklerini sunar. Öne bakan kontrol paneli, düğmeye basarak anahtarsız çalıştırma ve büyük jog kumanda tuşlarına sahip dokunmatik ekranlı monitör gibi performansı artırıcı özellikler standart olarak gelir.
Operatörleri kesinlikle memnun edecek diğer kabin özellikleri şunlardır:
Kabine giriş çıkışı kolaylaştıran yukarı katlanan konsol
Gelişmiş viskoz kabin bağlantıları, önceki modellere kıyasla titreşimi %50 kadar azaltır
Telefonları bağlamak ve şarj etmek için USB portlarına sahip, Bluetooth entegre edilmiş radyo
Sıcaklık ayarlarını ortam sıcaklığından bağımsız olarak koruyan otomatik iklim kontrolü.
Kişisel tercihlere göre kontrol düzenleri ve hidrolik yanıt hızları ayarlanmasına olanak tanıyan, programlanabilir kumanda kolu düğmeleri
Önde, arkada ve yanda büyük camlara ek olarak daha iyi görüş için standart geri görüş ve sağ taraf görüş kameraları
Tüm yönlerde operatöre daha iyi bir görüş sağlamak için birden çok kameradan gelen görüntüleri birleştiren opsiyonel 360 derece-görüş paketi
Abbott sözlerini, "Yükleniciler yüksek üretim ve uzun süre dayanıklılık istiyor ve ben 374 Yeni Nesil ekskavatörün kendi boyut sınıfında her ikisini de sağlayan en iyi seçenek olduğundan eminim,” diyerek tamamlıyor.  
 



Slider Altına