Tuzla kültür ve eğitim üssü olacak

19 Kasım 2009 Dergi: Temmuz-Ağustos 2009

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla'nın kültür ve eğitim üssü olacağını söyledi. İlçede büyük sanayi kuruluşlarının olduğuna dikkat çeken Yazıcı, 'İlçemiz genellikle sanayi ile anılmakla birlikte, potansiyel kültürel varlıklarımız gözden kaçmaktadır. Ancak yeni dönemde yapacağımız eğitim ve kültür hamleleriyle birlikte, artık Tuzlamız eğitim ve kültür üssü olarak anılacak' diye konuştu. İlçede Sabancı, Okan, Piri Reis ve İTÜ Denizcilik Fakültesi olmak üzere dört üniversitenin bulunduğuna dikkat çeken Dr. Yazıcı, Üniversite-Teknopark-Arge üçgeni kurup, ilçeyi bilim ve araştırma merkezine dönüştüreceklerini vurguladı. Başkan Şadi Yazıcı'nın Tuzlayı eğitim ve kültür üssü haline getirecek projelerinden bazıları şunlar:

Akfırat ve Orhanlı bölgelerini daha da cazip hale getirecek eğitim projesiyle, ilk, orta ve yükseköğretim kurumları kampus şeklinde bir arada toplanarak bir eğitim köyü kurulacak. Tarihi Tuzla evleri yeniden canlandırılacak. Tarihi Tuzla kent merkezi, aslına uygun yapılacak restorasyon çalışmalarıyla tarihi dokusuna uygun biçimde yeniden düzenlenecek. Bakir alanların yoğun olduğu ilçede, fuar ve expo alanları da kültürel projeler içerisinde ayrı bir yer tutacak. Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatları da canlandırılacak. İlçedeki zanaatkarlar tespit edilip, mesleklerini icra edebilmeleri için atölyeler kurularak her türlü kolaylık sağlanacak.