Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün beşincisi Düzce Belediyesi’nin oldu

20 Haziran 2017 Dergi: Mayıs-Haziran 2017
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü’nün beşincisi Düzce Belediyesi’nin oldu

Otokar ve Kaptanlar Kulübü Ulaştırma Platformu ortaklığıyla düzenlenen Ulaştırma Platformu Ödül Töreni beşinci kez İTÜ ARI Teknokent'te gerçekleştirildi. Sektörde kadın istihdamı konusunda ilklere imza atan Düzce Belediyesi, hayata geçirdiği örnek çalışmalarla “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü”ne layık görüldü. Toplu taşıma sektörünün önde gelen isimlerinin yer aldığı organizasyonda, Otokar Kamu Satışları Müdürü Mahir Özşeker, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e ödülünü takdim etti. Konuşmasına böylesine anlamlı bir ödüle layık görülmelerinden dolayı teşekkür eden Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş; “Düzce Belediyesi'nin yüzde 50'sini kadın çalışanlar oluşturuyor. Belediyemiz bünyesinde 30 yıldır kadın itfaiye şoförü ve otobüs şoförü istihdam ediyoruz. Hali hazırda belediye otobüslerimizde 2 kadın şoförümüz görevlerini layıkıyla yerine getiriyor. Yurtdışı seyahatlerimde kadın kaptan şoförlere sıkça rastlıyorum. Ülkemizde ilk başlarda şaşkınlık yaratsa da kadın kaptan şoförlerimiz göreve başladıktan sonra şikayetlerde azalma oldu. İşlerini büyük bir keyif ve özveriyle yapıyorlar. İş hayatında kadın elinin değdiği işlere düzen geliyor, güzelleşiyor” dedi. Törende konuşan Mahir Özşeker ise “Öncelikle Düzce Belediye Başkanımıza kadın istihdamının artırılması konusundaki çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyoruz. Toplumda erkek işi olarak bilinen itfaiyecilikte bile kadın istihdamı yaratarak, bu alanda kadınlar için yeni bir ufuk açtılar. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’nin benimsenmesi için bu girişimleri çok önemli ve değerli buluyoruz. Koç Topluluğu ve Otokar olarak bu alandaki çalışmalara büyük değer veriyoruz. Bugünkü Otobüs Kaptanlığı Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimiz arasında bir kadın kaptanımız da var. Kendisini özellikle tebrik etmek istiyorum. O ve arkadaşları, bu alandaki algıları değiştirmek için öncü olacaklar. Önümüzdeki dönemde kadın otobüs kaptanlarının çoğalmasının toplu taşıma sektörü açısından oldukça değerli olduğuna inanıyoruz” açıklamasında bulundu.