Header Reklam
Header Reklam

Mersin Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi hizmete açıldı

13 Ekim 2010 Dergi: Eylül-Ekim 2010

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin'de Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Mersin-Akdeniz ilçesinde bulunan Karaduvar Beldesindeki 270 dönüm alan üzerinde yapımı tamamlanan Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Avrupa Yatırım Bankası finansörlüğünde 5 yıllık işletme bedeli dahil 64 milyon Euro'ya mal oldu.

Açılış töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, " Türkiye'de çok sayıda projenin önüne geçen Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisimiz önemli projelerden biri olmuştur. Artık deniz kirlenmeyecek. Çocuklarımıza gelecek bırakma anlamında çevreye sahip çıkacağız. Mersin halkı isteyecek biz daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Ancak bazı engellemeler nedeniyle henüz Mezitli arıtma tesisimizi yapamadık. Ama onu da en kısa sürede inşaatına başlayacağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin açılışında, "Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'nı yürekten kutluyorum. Bugün karşımda çok farklı bir kent buldum. Artık Mersin bu tesis ile geleceğinden emin olunan bir kent. Bir belediyenin temel hizmeti belde halkına hizmet etmektir. Anakent belediye başkanımız Macit Özcan bu bölgenin en büyük projesi olan Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'ni hizmete açtığı için kendisine ve ekibine teşekkür ederim" dedi.

Karaduvar Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi'nden çıkan günlük 60 ton çamur, bölgedeki 40'a yakın köyün günlük ortalama 900 ton katı atığıyla birlikte, ÇİMSA'nın kuzeyindeki Katı Atık Düzenli Depolama Tesisleri'nde bertaraf edilecek.


Etiketler


Slider Altına