Header Reklam
Header Reklam

Marka Şehirler Zirvesi sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

28 Nisan 2016 Dergi: Mart-Nisan 2016
Marka Şehirler Zirvesi sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti

Evantuum tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenen Marka Şehirler Zirvesi, 7 Nisan’da CVK Park Bosphorus Hotel’de gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İstanbul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Gökhan Murat Kalsın, İTO olarak İnşaat Gayrimenkul 2023 Vizyonu Strateji Belgesi’ni oluşturduklarını ve ayrıca İstanbul'un etkin şekilde tanıtılması ve marka değerini artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.  İstanbul İnşaatçılar Derneği ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise, İstanbul’un kültür başkenti ve finans merkezi olarak anılacağına ve marka değerinin gittikçe artacağına değindi.  Açılış konuşmasında yer alan TOKİ Başkan YardımcısıDr. Ahmet Şahin de,TOKİ olarak pek çok bölgede yenilikçi ve kaliteli marka şehirler yarattıklarını belirtti. 

Aşçıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, marka şehirleri ön plana çıkaran unsurlara değinerek, marka değerlerin ve entelektüel değerlere hak edilen değerin gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı ise, Şehirlerin Markalaşma Sürecinde Kentsel Dönüşümün Önemi ve Sürdürülebilirliği hakkında bilgi aktardı.Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yiğit; marka projelerle birlikte oluşan marka kentlerin ülkelerin ekonomisine sağladığı değerden bahsetti.  Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan; Kentlerin popülaritesi ve marka şehir olmak için gerekli şartları aktardı.MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Reha Yeltekin, Türkiye’deki şehirlerin marka değerini düşüren çarpık yapılaşmanın tek çözüm olan, ancak olması gereken hızda yürümeyen ve tıkanıklıklar yaşanan kentsel dönüşüm sürecinin ve mevcut durumda ihtiyaçlara cevap veremeyen 6306 sayılı “kentsel dönüşüm” yasasına ait yeni yönetmelik taslağı ile ilgili görüşlerini belirtti.

“Kağıthane’de yaşanan dönüşümü halkın güvenini kazanarak gerçekleştirdik”

Türkiye’de halka en yakın belediye başkanı seçilen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, etkinlikte yaptığı konuşmada Marka Belediyecilik ve Marka Şehir Stratejileri konusuna değindi. 2004 yılında göreve başladıklarında Kağıthane’nin şehrin merkezinde olmasına rağmen şehre çok uzak algısına sahip olduğunu belirten Başkan Kılıç, bu algıya yönelik çözüm önerileriyle algıyı değiştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kağıthane’de yaşanan dönüşümü halkın güvenini ve sevgisini kazanarak gerçekleştirdiklerini söyleyen Kılıç şöyle devam etti: “Göreve gelirken yaptığımız araştırmada halk ve yönetim arasında bir kopukluk olduğunu tespit ettik. Bunu yıkmak için halkla iç içe olacak çalışmalar yaptık. Her sabah saat 08:00’de halka görüşmeler yaparak işe başlıyoruz. Kağıthane’yi 500 bin kişilik bir aile olarak görüyoruz. Bu da halka aramızdaki sevgi, saygı ve güveni oluşturuyor. Yapacağımız her şey için vatandaşımızın desteğini alıyoruz. Bu sevgi ve güveni oluşturduktan sonra kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarına başladık. Kağıthane’nin İstanbul’un merkezinde olduğu ve tarihi bir yerleşim yeri olduğu algısıyla planlarımızı oluşturduk. Bu revizyonlarla gecekondu önleme bölgelerini hayata geçirdik. Sanayi alanlarının dönüştürülmesi, mahalle içinde yenilenme için ada dönüşümünü teşvik edici planlar yaptık. Bu algılarla Kağıthane’nin yapı stoğunun yarıdan fazlasını yeniledik ve bu yenilemede kamunun ihtiyacı olan sosyal yaşam alanları oluşturduk. Bu kapsamda otopark problemini de çözmeye çalışıyoruz. Ada dönüşümlerinde yüzde 30 imar teşviğimiz var. Bağımsız bölüm sayısınca otopark zorunluluğu var. Ada dönüşümlerinde adanın yüzde 40’ına bina, yüzde 60’ına çocuk parkı yapma zorunluluğu var. Planlarımızı çok açık şekilde kamuoyuna, girişimcilere sunduk ve dönüşüm yapılacak çeşitli teşvikleri ortaya koyduk. Bugün geldiğimiz noktada Kağıthane’yi, şehrin merkezinde yaşayan insanların arzu ettikleri her şeyi bulabilecekleri bir ilçe haline getirdik”. 



Slider Altına