Kentsel dönüşüm medya ve halkla ilişkiler boyutuyla ele alındı

07 Ocak 2013 Dergi: Kasım-Aralık 2012
Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle ortaklaşa düzenlediği “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu” Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de bulunan 20 milyon konuttan en az 6.5 milyonunun mutlaka yenilenmesi gerektiğini belirtirken, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Kentsel dönüşüm çalışmalarının medya ve halkla ilişkiler ayağı ne kadar başarıya ulaşırsa, halkımızın değişim ve dönüşüme yönelik inancı da o oranda artacaktır" dedi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Sulukule Projesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarında özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Belediye Meclisi olarak imar konusunda aldıkları kararda bina kat sayısında önemli değişiklikler yaptıklarını belirten Başkan Demir, “İmar planlarımız var. Normalde tarihi yarımada olduğu için binaların irtifalarını biraz düşürüyoruz. Düşünün ki, eviniz var ve içi çürük. Muhtemel bir depremde yıkılacak bir bina. Bir tercih yapmak zorundasınız. Ya insanların canları, ya da imar planları önemseyebiliriz. Biz burada insana öncelik veriyoruz” dedi. Sulukule projesiyle ilgili de bilgi veren Demir,  “Bu projeyle ilgili olarak vicdanımız çok rahat. Çünkü biz orada yaşayanların hayal edemeyeceği hayaller kurduk, onlar için gerçekleştirdik, onlarla paylaştık. Projeye başlamadan önce de onlara burada değer artışı olacağını ve mülklerine sahip çıkmalarını söyledik. Mülklerine şer koydurduk. Birçok kez toplantı yaptık, bu toplantılarda proje hakkında bilgiler verdik. İnsanların hayallerini dinledik ve bunun neticesinde projeyi defalarca kez revize ettik. Taleplerin hepsini karşılamak mümkün değildi ancak en makul şekilde tüm talepleri değerlendirdik” dedi.