Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Erkilet’e toplam 20 trilyonluk yatırım

13 Temmuz 2008 Dergi: Temmuz-Ağustos 2007
Büyükşehir Belediyesi tarafından Erkilet'te yapımı tamamlanan meydan ve parkın açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Törende yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Erkilet Belediye Başkanı Mehmet Şereflioğlu, çok büyük yatırım ve hizmet aldıklarını belirterek, ’Erkilet, Kayseri Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olunca kanalizasyondan yola, içme suyundan parka kadar çok sayıda hizmeti almaya başladı. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve onun çalışanlarına Erkiletliler adına teşekkür ediyorum’ dedi.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de Erkilet'e 20 trilyonluk yatırım yaptıklarını ifade ederek, ’Erkilet'in Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesi bizim en başından beri istediğimiz bir olaydı. Nihayetinde gerçekleşti ve biz buraya kısa sürede 20 trilyon liralık yatırım yaptık. Eski dönemden kalan kanalizasyon borçlarını da ödeyerek üstüne yeni kanalizasyon şebekesi ve içme suyu hattı döşedik. Ulaşım tek elden ve ucuz şekilde sağlanır oldu. Erkilet'i Kayseri'ye bağlayan yolu baştan aşağıya yeniledik ve modern bir görünüm kazandırdık. Buradaki parkı ve meydanı düzenleyerek Erkilet'in önemli bir ihtiyacını karşıladık. Bütün bu saydıklarımın toplam yatırım tutarı 20 trilyon lirayı buluyor. Bundan sonra da Erkilet'e yatırım yapmaya ve ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz’ dedi.