IFAT Eurasia 11 Binden Fazla Ziyaretçiyi Ağırladı

28 Mart 2017 Dergi:

IFAT, dünyanın en önemli çevre fuarlarından biri. Pek çok ülkede konuyla alakadar binlerce kişiyi buluşturan IFAT’ın Türkiye ayağı olan IFAT Eurasia, bu yıl 16-18 Şubat tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) gerçekleştirildi. Messe München’in Türkiye iştiraki MMI Eurasia Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen IFAT Eurasia, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın katılım ve sunum katkısının yanı sıra diğer pek çok kamu kurum ve kuruluşundan da destek gördü.

Avrasya Bölgesi için çevre teknolojileri sektörünün nabzının attığı bir merkez olma iddiasını sağlamlaştırma hedefini güden IFAT Eurasia, toplam 68 ülkeden 11 bin 326 profesyonel ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçiler arasında, Yunanistan, Almanya ve Tunus'tan gelen çeşitli ticari heyetlerin katılımcıları da vardı.

18 ülkeden 230 ana katılımcı ile temsil edilen 412 markayı aynı platformda buluşturan fuarda; katı atık, su ve atık su arıtımı, biyoenerji, atık toplama ve taşıma araçları, ayırma, arıtma ve presleme makineleri, geri dönüşüm sistemleri, geri kazanım tesis ve ürünleri, yenilebilir enerji teknolojileri ve kentsel çevre temizlik araçları gibi onlarca farklı kategoride yenilikler sergilendi. Pek çok ürün lansmanının da gerçekleştiği fuarda katılımcılar birçok yeniliği ziyaretçilerine aktarma şansı yakaladı. Türkiye'den sonra en fazla temsil edilen ülkeler sıralamasında Almanya, Çin, Avusturya, Fransa, İtalya ve İsviçre yer aldı.

“Türkiye önemli bir ticaret ortağı”

IFAT Eurasia’nın, Türkiye’de henüz ikinci defa düzenlenmesine rağmen gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldıklarını söyleyen Messe München İcra Direktörü Stefan Rummel, “Sergileme alanlarındaki yaklaşık yüzde 10’luk artış, sergi sahiplerinin Avrasya pazarına duyduğu güvenin devam ettiğini gösteriyor. Şimdi ve gelecekte de, Türkiye önemli bir ticaret ortağı ve doğu-batı arasında bir bağlantıdır. Bu nedenle IFAT Eurasia gibi ticaret fuarları uzun vadede çok önemlidir” dedi.

Messe München’ in Türkiye iştiraki MMI Eurasia Genel Müdürü Osman Bayazıt Genç ise, İstanbul tercihinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Uluslararası iş ilişkilerinin arttırılıp geliştirilmesi için İstanbul kesinlikle doğru adres. Katılımcılarımız bunu açık bir şekilde yansıttılar. Fuara duyulan yüksek ilgi memnuniyet verici”.

Fuarla eş zamanlı düzenlenen konferanslarda da, uzmanlar kişiler tarafından ilgi çekici sunumlar yapıldı. Üç farklı salonda gerçekleşen konferanslarda, yerli yabancı dinleyiciler mevcut trendler ve çevre sektöründeki yeni gelişmelere dair konuşmalar dinlediler. Açılış panelinde, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDG) odak noktasıydı. Türkiye için sürdürülebilir, çevre dostu bir kalkınma stratejisinin nasıl olabileceği konusunda çeşitli tartışmalar gerçekleşti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen, "Türkiye’de Atık Su Yönetimi” başlıklı sunum, konferansın en dikkat çeken konuları arasında yer aldı. Bakanlık sunum desteğinin yanı sıra DSİ ve İSKİ’nin sunumları da programda yer aldı.

4 bin ağaçlık IFAT Eurasia Hatıra Ormanı

Bu yıl, fuarın son gününde “Katılımcı Gecesi” adıyla düzenlenen geleneksel kutlama yemeği yapılmadı. Yemek için ayrılan bütçe, bir “yeniden ağaçlandırma projesi”ne bağışlandı. Buna göre, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) işbirliğiyle, sene sonuna kadar, Balıkesir ilinde “IFAT Eurasia Hatıra Ormanı” düşüncesiyle toplam 4 bin ağaç dikilecek. Çevrenin korunmasının fedakârlıklar yapmaktan da geçtiğini söyleyen Osman Bayazıt Genç, “Bu projeyle biz ve katılımcılar, birlikte daha yeşil bir geleceğe sembolik bir katkıda bulunuyoruz" dedi.



Slider Altına