Header Reklam
Header Reklam

IEG Dijital Yeşil Hafta Çevrimiçi Etkinliği ile Yeşil Ekonomi Topluluğu Buluşuyor

29 Mayıs 2023
IEG Dijital Yeşil Hafta Çevrimiçi Etkinliği ile Yeşil Ekonomi Topluluğu Buluşuyor

İtalyan Fuar Grubu'nun (IEG) 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde enerji ve ekolojik geçiş tartışmalarına süreklilik kazandıracak dijital etkinliğinde, dekarbonizasyon, döngüsel ekonomi, su aciliyet durumu ve değişimi hızlandırmak için yeni beceriler ele alınacak.

Dijital Yeşil Hafta, İtalyan Fuar Grubu'nun yeşil ve teknoloji sektöründeki tüm etkinlikleri tek bir platformda bir araya getiren Mayıs ve Eylül aylarındaki iki tanıtım etkinliğinden ilki olacak.

Ulusal ve uluslararası topluluklar için tasarlanan Dijital Haftalar, İtalyan Fuar Grubu'nun tüm yeşil ve teknoloji etkinliklerini birleştiren dijital merkezi olan GTI - GreenTech Insights sayesinde hayata geçiyor. Yeşil tedarik zincirlerindeki evrimsel senaryoların genel bir vizyonu için Dijital Haftalar programı; Ecomondo (Yeşil Teknolojiler Fuarı), K.EY (Enerji Geçişi Fuarı), Tecna (Uluslararası Yüzey Teknolojileri ve Malzemeleri Fuarı), IBE (İntermobilite ve Otobüs Fuarı) ve DPE (Avrupa Dağıtık Enerji) etkinliklerinin tüm oyuncularını birbirine bağlı tutan, diyalog ve değişim fırsatlarını artıran bir araç olacak.

Ecomondo bölümü, ilk gününde FEAD (Avrupa Atık Yönetimi Derneği) tarafından düzenlenen yeni Ambalaj mevzuatı; atık yönetimi endüstrisinin kilit rolü, ambalaj ve ambalaj atığı mevzuatına ilişkin bir oturum ile açılacak. Bunu, şu anda İtalya’yı etkileyen yağış yönetimi acil durumunun daha da öne çıkardığı bir konu olan, Kyoto Kulübü tarafından desteklenen Ortak bir Mal Olarak Su: Su Kaynaklarının Korunması ve Verimli Kullanımı başlıklı etkinlik izleyecek.

Yaşam Meselesi web semineri: Döngüsel ekonomi ve WEEE konulu belgesel film, Erion'a (elektronik ve tütün ürünlerinden kaynaklanan atıkların yönetiminde genişletilmiş üretici sorumluluğuna ilişkin en önemli İtalyan sistemi) filmin yapımına ilham veren ilkeyi açıklama şansı sağlayacak. Libero Produzione ile işbirliği içinde yapılan bu çalışma; ekolojik geçişi somut hale getirebilecek günlük davranışlar hakkında halkın farkındalığını artırmanın basit yollarını göstermeyi hedefliyor. Karbonsuzlaşan Taşımacılık-2030: İtalyan Sürdürülebilir Kalkınma İttifakı, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Direktifi incelemesine ve yakında çıkacak olan Ulusal Kurtarma ve Direnç Planı (NRRP) incelemesine özellikle atıfta bulunarak, Avrupa düzeyinde kararlaştırılan karbondan arındırma hedeflerinden hazırlanan durum belgesini sunacak. Bu çalışma, RepowerEU Planı ile entegre edilmiştir.

Aynı gün K.EY ve İtalya Yeşil Bina Konseyi, NZEB (Neredeyse Sıfır Enerjili Bina) inşaatlarına yönelik sinerjiler ve yenilikçi yaklaşımlara odaklanacak.

İkinci gün:

Döngüsel Ekonomi: Stratejiyi uygulamaya yönelik sonraki adımlar başlıklı oturumda Ecomondo Bilimsel Komitesi ve Intesa Sanpaolo'nun İnovasyon Merkezi, Döngüsel Ekonomi geçiş potansiyelini ortaya çıkarmak ve onu sistemik etki ile bir akışa dönüştürmek için atılacak sonraki adımları tartışacak. EconomiaCircolare.com tarafından düzenlenen “Raporlama ve Döngüsellik için Yeni Beceriler”in odak noktası, ESG performansını ölçmenin ve sürekli eğitimin ikili geçişteki rolünü analiz etmek olacak.

Ukrayna'da Yeniden Yapılanma Yeşil Olmalı: Ukraynalı STK Living Planet tarafından organize edilen oturumda; enerji verimliliği, dekarbonizasyon, çevresel teknolojiler ve ürünler ile Ukrayna'daki altyapı yeniden inşa projelerinin uygulanmasına yönelik pratik adımları ana hatlarıyla ele alınacak.

Sürdürülebilir Kalkınma Vakfı, IBE kapsamında, küçük otobüslerin güzergahlarda ve yolcuların taleplerine göre belirlenen tarifelere göre hareket ettiği, talep üzerine toplu taşıma hizmetlerine ilişkin fırsatları sunacak. K.EY ise, ANEV'in Kyoto Kulübü Bilimsel Direktörü Gianni Silvestrini ile işbirliği içinde düzenlediği ve aynı zamanda etkinliğin kapanış oturumunun konusu; “Offshore Rüzgâr Enerjisi: Yerel Kuruluşlarla Etkileşimler” olacak.

GreenTech Insights topluluğunun tamamı 200.000'den fazla profilli şirkete, 2.500'den fazla katılımcıya, 79.000 takipçiye, 150.000'in üzerinde katılımcıya ve 100'ün üzerinde ulusal ve uluslararası dernekten oluşan bir ağa sahiptir. 2022'de Dijital Yeşil Haftalar, ortalama 50 dakika veya daha uzun süren oturumlar ve 30'dan fazla organize tartışmayla yaklaşık 2.000 kullanıcının çevrimiçi platformda etkileşimde kalmasını sağladı.

30 – 31 Mayıs Dijital Yeşil Hafta'ya katılmak için buraya tıklayın.

https://community.greentechinsights.com/event/digital-green-week-2/plannings/RXZlbnRWaWV3XzQ5OTc4MQ==


Etiketler


Slider Altına