Header Reklam
Header Reklam

EKODesign Konferansı 'Yeşil Motivasyon' teması ile toplandı

18 Mayıs 2015 Dergi: Mart-Nisan 2015

Yapı-Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen EKODesign Konferansı, bu yıl 8. defa gerçekleştirildi.  9 Nisan günü “Yeşil Motivasyon” ana temasıyla organize edilen konferansın ana sponsoru AKG Gazbeton’du. Konuşmacı sponsorluğunu Geberit, bilgi ortaklığını Yapı Dergisi’nin yaptığı konferans, Arkitektbedriftene, ÇEDBİK, GYODER, İNDER, Türkiye İMSAD ve ULI Türkiye iş birliğinde gerçekleştirildi.

EKODesign, bu yıl da “yeşil motivasyon” kavramının çevresel, ekonomik ve toplumsal boyutları ile ele alındığı oturumlarla, birbirinden beslenen birçok disiplini bir araya getirdi. Toplantının açılışını yapan YEM Etkinlikler Yöneticisi Zeynep Gülşen, gündelik hayatta bireysel ya da kamusal ölçekte her aksiyonun arkasında bir ya da birden fazla motivasyon olduğuna dikkat çekti ve bu anlamda bu yıl 8'incisi düzenlenen EKODesign Konferansı'nın temasını da 'yeşil motivasyon' olarak belirlediklerini söyledi.

Yapı-Endüstri Merkezi Genel Müdürü Tolga Türkanık ise YEM’in sürdürülebilir ve insan odaklı yapılaşma için, 1968 yılından bu yana yapı sektörünü buluşturan, sürdürülebilir yapılar ve yaşamlar için harekete kendi binasından başladığını ve devam ettiklerini belirtti. Yağmur hasatı yapılabilen, güneş panelleri ile enerji ihtiyacını karşılayabilen ve çatı aydınlatma tünelleri ile gün ışığından yararlanmayı düşündüğü çatı projesini de“YEM Yeşil Çatı Projesi Yarışması” sonucunda yapmayı planladığını ve bu örnek proje ile hem sektörün paydaşlarını buluşturan, hem de örnek projelere imza atan kimliğini bir kez daha altını çizeceğini belirtti. Yaşam alanlarının yapılanmasında emeği geçen her paydaşın, sürdürülebilirlik konusunda ufak tefek yapması gerekenler olduğunu düşünen Yapı-Endüstri Merkezi, Fulya’daki Merkezinde bulunan YEM Kitabevi’nin elektrik enerjisini de, bahçesinde kurulu güneş ağacından sağlıyor.


Etiketler


Slider Altına