Doğalgaz sektörünün kalbi İstanbul’da atacak
Sektörün Türkiye’deki en büyük kongre ve fuarı olma özelliğini taşıyan “7.Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı” (INGAS 2017) 2-3 Kasım 2017 tarihleri arasında, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Türkiye'de doğalgaz sektörünün okulu olarak kabul edilen İGDAŞ’ın ev sahipliğinde düzenlenecek olan INGAS 2017’ye yurt içi ve yurt dışından 20 farklı ülkeden 5 binin üzerinde uzman ve sektör temsilcilerinin katılımı bekleniyor.
T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle gerçekleşecek olan INGAS 2017, doğalgaz piyasasının geliştirilmesi, doğalgazın sürdürülebilir bir şekilde kullanılması ve Türkiye’nin orta ve uzun vadede bir doğalgaz ticaret merkezi konumuna gelmesine ilişkin yeni projeksiyonların değerlendirilmesi açısından, sektörün tüm dinamiklerini uluslararası platformda bir araya getirme fırsatı sunacak.
İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik INGAS 2017 ile ilgili olarak, “Türkiye, dünyadaki doğalgaz ve petrol rezervlerinin yüzde 70’ine sahip olan Hazar Havzası ve Orta Doğu’ya yakın olması nedeniyle stratejik açıdan önemli rol oynuyor. Artan ihtiyaçların karşılanmasında, enerji kaynaklarının kullanımı ve tüketimi her geçen gün artıyor. Bu yüzden, en çok kullanılan enerji kaynaklarından biri olan doğalgazın kullanımı, yönetimi ve geliştirilen teknolojileri takip etmek, ülkemiz açısından önem kazanıyor” dedi.
Mehmet Çevik sözlerini şöyle sürdürdü: ”7.Uluslararası Doğalgaz Kongre ve Fuarı; tüm paydaşların bir araya geleceği, sektörün ortak sorunlarının tartışılacağı, doğalgaz dağıtım alanındaki son yeniliklerin masaya yatırılacağı, örnek uygulamaların değerlendirileceği, yatırım stratejilerinin ve fırsatlarının tartışılacağı uluslararası bir platform sağlayacak.”