Denizli'nin altyapı yatırım danışmanlığı ihalesi sonuçlandı

14 Temmuz 2008 Dergi: Ocak-Şubat 2008

Denizli Belediyesi’nin 20 milyon euroluk yatırım gerektiren kanalizasyon şebekesi sistemi için danışmanlık ihalesi sonuçlandı. İhaleyi kazanan Su Yapı Mühendislik ve Müşavirlik firmasıyla protokol imzalandı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, uzun süreden beri üzerinde durulan Dünya Bankası kaynaklı kredilerle şehrin altyapısının çözümüne devam edildiğini, kanalizasyon yapımıyla ilgili danışmanlık hizmetleri ihalesinin de tamamlandığını söyledi. 20 milyon Euro'luk işin il genelinin kanalizasyon projesini ilgilendirdiğini ifade eden Zeybekci, "Danışmanlık işi ise 698 bin Euro tutarındadır. İhaleyi kazanan firma, kanalizasyon şebekesi için kesin dizaynların gözden geçirilmesi, ihale dokümanlarının hazırlanması ve inşaat denetimlerini yapacak. Ardından kanalizasyon altyapı işleri ihale edilecek. İşin 24 ayda tamamlanması öngörülüyor" dedi.