Borusan’dan inovatif bir iş modeli: Benim Filom      

02 Aralık 2016 Dergi: Kasım-Aralık 2016

2020 yılına kadar Ar–Ge, inovasyon ve dijitalleşmeye 200 milyon dolar yatırım yapmayı planlayan ve cirosunda katma değeri yüksek inovatif ürün ve hizmetlerin payını artırmak için çalışan Borusan Holding, inovatif iş modellerine bir yenisini ekledi. İş makinesi sektöründe hem makineciler ve hafriyatçılar hem de inşaatçılar ve müteahhitlere önemli bir katma değerin yolunu açacak “Benim Filom” faaliyete geçti.
Makine kiralama ve hafriyat hizmeti veren işletmeler, yeni projeler ve kentsel dönüşüm çalışmalarıyla artan talebe karşılık vermek adına hem adet hem çeşitlilik anlamında filolarını büyüterek kazançlarını arttırmaya çalışıyorlar. Ancak Türkiye’de küçük iş makinesinde ortalama yüzde 40’ın altında kalan doluluk oranları sebebiyle, satın alınan makinenin ödemeleri, bakımı ve işletme maliyetleri sürdürülebilir karlılık ve düzenli bir operasyon fırsatı sunamıyor. İnşaatçıların da küçük iş makinelerine ve operatörlerine yönelik artan talepleri ile istenen makineyi ve profesyonel hizmeti bulmak giderek daha da zorlaşıyor.  
Benim Filom piyasadaki bu iki taraflı ihtiyacı analiz ederek, üyelik sistemine dayanan iş modeli ile Cat® marka küçük iş makinelerini saatlik, günlük veya aylık operatörlü veya operatörsüz olarak üyelerinin hizmetine sunuyor, Makine kiralama ve hafriyat hizmeti veren işletmeler Benim Filom’un makine parkından diledikleri zaman diledikleri yerde ihtiyaç duydukları makineyi kullandıkları kadar ödeyerek yararlanıyor, maliyetlerini düşürerek işlerini büyütüyor.
Benim Filom ayrıca Borusan güvencesi, tek muhatap ile yüksek kalitede hizmet imkânı, tek üyelik ile üç farklı makine tipi (Kazıcı Yükleyici, Mikro Yükleyici, Mini Ekskavatör -  operatörlü/operatörsüz) kullanma olanağı gibi avantajlar sağlıyor.
İnşaat şirketleri ise doğru makine ve operatör bulmak için vakit kaybetmiyor, piyasa koşullarında fiyatlama ve operatör bildirim sistemi sayesinde işin maliyetini net görebiliyor ve şeffaf bir hizmet alabiliyorlar. Şantiyedeki işlerini Benim Filom’a vermek isteyen inşaat firmalarının tüm işleri Benim Filom üyeleri adına Benim Filom makineleri ile gerçekleştiriliyor ve üyelere bu işlerin aktarılması ile ek kazanç fırsatı sağlanıyor.
Benim Filom, üye olmak isteyen makineci ve hafriyatçıları paketler ile üyelik sistemine dâhil ediyor. Üyeler almak istedikleri paketin büyüklüğüne göre bir ön ödeme yaparak sisteme dâhil olduktan sonra gerektiğinde ihtiyaç duydukları ve filoda yer alan herhangi bir tipteki makineyi telefon ya da web sayfası üzerinden talep ediyorlar. Benim Filom, nitelikli operatör, mazot, bakım, amortisman, makine yatırımı gibi konularla uğraştırmadan üyenin tüm ihtiyaçlarını Borusan güvencesi ile profesyonel bir şekilde karşılıyor. Buna ek olarak, Borusan’ın profesyonel hizmetinden faydalanmak isteyen müteahhit ve inşaatçıların talepleri de benzer şekilde ve piyasa fiyatlarından alınarak üyelere aktarılıyor. 


Etiketler


Slider Altına