Header Reklam

Belediye başkanları İstanbul'da iklim değişikliğini konuşacak

27 Ekim 2011 Dergi: Eylül-Ekim 2011

Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye ve Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD) ortaklaşa düzenlediği konferans, DenizBank'ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Hilton Otel'de düzenlenecek konferansta dünya kentleri iklim değişikliği ile ilgili ne tür önlemler alıyor, sürdürülebilir kentler için örnek eylem planları, konu ile ilgili nasıl kaynak sağlanacağı gibi konular ele alınacak. Konferanstaki dört ana panelin konu başlıkları şöyle: "Geleceğin Kentlerine Doğru", "Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma", "Söylemden Eyleme", "Sürdürülebilir Kentlerin Finanse Edilmesi". Konferansın ilgi çekecek isimleri arasında dünya üzerindeki 10 binin üstünde belediyenin üyesi olan ICLEI-Local Governments for Sustainability (Sürdürülebilir Kentler Birliği) Bölge Direktörü  Gino Van Begin, 2009 Avrupa Başkenti Stockholm'un Belediye Başkan Yardımcısı Per Ankersjö, Londra Belediyesi İklim Değişikliği Uyum ve Su Bölümü Strateji Yöneticisi Alex Nickson, Kopenhag Belediyesi'nin Çevre Konuları ile yetkili Belediye Başkanı Ayfer Baykal, Freiburg Belediyesi Enerji Bölüm Başkanı Klaus Hoppe, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yer alıyor.

Etiketler

Slider Altına