Ataşehir Belediyesi, teknolojik altyapısını Microsoft ile yeniledi

23 Eylül 2013 Dergi: Temmuz-Ağustos 2013

Ataşehir Belediyesi, vatandaşa daha kaliteli ve kesintisiz hizmet verebilmek amacıyla teknolojik altyapısını Microsoft ürünleriyle yeniledi. Ataşehir Belediyesi ve Microsoft arasında imzalanan anlaşma, Microsoft’un sağladığı en yeni bilgi işlem teknolojilerinin ve yazılımlarının kullanılmasını kapsıyor. Microsoft ile yaptıkları anlaşmayla Ataşehir Belediyesi bünyesinde bulunan yazılımların daha etkin ve verimli kullanılabilmesini sağladıklarını söyleyen Ataşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Taner Arıcı, “Bu kurumsal anlaşmayla Microsoft’un sağladığı en son teknoloji yazılımlarını kullanarak bulut teknolojisinden de faydalanabilir hale geldik. Microsoft’un yetkin iş ortağı Sentim ile yaptığımız çalışmalar sonucunda Microsoft’un geniş ekosisteminden faydalanarak alım sürecini çok hızlı tamamladık” dedi. Microsoft Türkiye Kamu Sektörü İş Geliştirme Yöneticisi Cenk Tuna ise, Office 365 ile sunulan Microsoft Office uygulamaları olan Microsoft Exchange, Microsoft Lync telekonferans sistemi ve Microsoft Sharepoint Doküman Yönetim sistemi sayesinde Ataşehir Belediyesi bünyesinde yüksek teknolojiye dayalı bir çözüm oluşturulduğunu ifade etti. Office 365’in bulut teknolojileriyle bütünleşmesinin getirdiği ek avantajlardan birinin de felaket kurtarma olduğuna dikkat çeken Tuna, “Office 365 kullanarak herhangi bir noktada sorun yaşandığında bilgilerinize farklı sistemlerden ve cihazlardan erişebiliyorsunuz. Office 365’in sunduğu bulut teknolojisi sayesinde kurumlar kesintisiz hizmet sunma olanağına kavuşuyorlar” şeklinde konuştu.