Header Reklam
Header Reklam

Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri 7. Kez Sahiplerini Buldu

02 Kasım 2016 Dergi: Eylül-Ekim 2016
Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri 7. Kez Sahiplerini Buldu

Bu yıl Marmara Belediyeler Birliği tarafından 7. düzenlenen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri organizasyonu, Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de gerçekleşti. Ödül törenine çok sayıda il ve ilçe belediye başkanı ve yöneticisi katıldı.  Altın Karınca Ödül Töreni'nde yarışmaya müracaat eden 262 projeden 47'si; afet yönetimi, ulaşım, kültür-sanat, sosyal belediyecilik, şehircilik alt yapısı, kurumsal gelişim, sürdürülebilir çevre yönetimi, şehir teknolojileri, yerel kalkınma ve iş birliği alanında ödüle layık görüldü. Ödül alan projelerin belediyelerine ve güzel projeler ürettiği halde yarışmaya müracaat etmeyen belediyelere teşekkür eden İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, bu yıl ilk defa Altın Karınca Ödüllerinin sadece 1. olan belediyelere verildiğini ve bunun doğru olduğunu kaydetti.  Uysal konuşmasının ardından 9 ayrı kategoride başarılı bulunan 47 il ve ilçe belediyesine ödüllerini takdim etti.

Beylikdüzü Belediyesi’nin örnek tasarımı ile İstanbul’da büyük ses getirdiği Yaşam Vadisi 1. Etap Projesi, “Şehircilik Altyapısı” kategorisinde Altın Karınca Ödülü’ne layık görüldü.

Kartal Belediyesi bu çalışmalar kapsamında 7. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’nde ‘Kültür Sanat’ dalında ödüle layık görüldü. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ödülü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı. Başkan Altınok Öz, ödülü alırken Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Adem Uçar, Basın Yayın ve Halkla ilişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Strateji Geliştirme Müdürü Gülnihal Altın Öztürk, Özel Kalem Müdürü Banu Kocadağ ve Kreş Müdürü Nazlı Enif Dipşar’ı da sahneye davet ederek projede emeği geçen tüm ekibi onurlandırdı. Projenin içeriğine ilişkin bilgiler veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, ”Çocukluğumuzda okuduğumuz masalları, hem sergilemek, hem masal kahramanlarını sergilemek üzere Sunay Akın’ın kreatörlüğünde bir masal müzesi hazırladık. Kentler Hissi sanatlarla kalkınırlar, sanat olmadan kentlerin dönüşümü tamamlanmaz. Sanatın değişik kolları var. Resim, heykel, müzeler var. Müzecilik konusunda biz çok gelişmiş bir ülke değiliz. Hem müzeleri tanıtmak hem geçmişi insanlarla buluşturmak amacıyla hazırladık bu projeyi” dedi. Ödül alındığı sırada Masal Müzesi kahramanlarının kostümleriyle onları canlandıran animatörler de sahneye çıkarak ekiple birlikte fotoğraf çektirdi.

Zeytinburnu Belediyesi de Göçmen Kadınlar Kulübü - "Kar Serçesi" projesiyle "Sosyal Belediyecilik" ödülüne layık görüldü. Projenin göçmen kadınların uyum sürecini hızlandırmak ve meslek edinmesini sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Kar Serçesi, çeşitli sebeplerle ülkemize göç edip Zeytinburnu'na yerleşmiş dezavantajlı, henüz Zeytinburnu’nu tanımayan kadınlarımızın hayata tutunmasında çok ciddi anlamda katkısı olan bir proje. Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi'nde (AKDEM) başlattığımız bu proje ile yeni umutlarla bölgemize yerleşmiş kadınların meslek edinmesini ve ev ekonomisine katkıda bulunmasını sağladık. Kadınlar AKDEM'de el sanatları, Türkçe kursu, kadın hakları, göçmen hakları gibi birçok konu hakkında eğitim aldı. Ama en önemlisi de el sanatlarını öğrenerek her biri meslek sahibi oldu. Ortaya çıkardıkları ürünleri satarak gelir elde ettiler. Kısacası göçmen kadınlar ülkemizde yaşama tutundular. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Marmara Belediyeler Birliği'ne de teşekkür ediyorum. Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri sayesinde Marmara Bölgesi'ndeki anlamlı projeler gün ışığına çıkıyor. Bu sayede tüm belediyeler birbirinin projesini örnek alıp faydalanabiliyor” dedi.



Slider Altına