Header Reklam
Header Reklam

‘Europan’ yarışmasından Türkiye’ye iki ödül geldi.

12 Temmuz 2008 Dergi: Mart-Nisan 2006
Türkiye’nin, ‘Zeytinburnu-İstanbul ve Kepez-Antalya’ arazileriyle ilk defa katıldığı ‘Geleceğin Avrupa Kenti için Stratejik Projeler’, ‘Europan’ yarışmasında, Fransız Carole Pralong ve ekibi Zeytinburnu arazisi için hazırladıkları pojeleriyle birinci oldular.

On dokuz ülkede eşzamanlı olarak, ortak tema ve kurallar çerçevesinde düzenlenen uluslararası yarışmada toplam 74 arazi, yarışma konusu olarak Avrupalı mimarlara sunuldu. Toplam 2886 projenin teslim edildiği yarışmanın sonucunda her arazi için birincilik ve mansiyon ödülleri iki aşamalı jüri değerlendirmesinin ardından belli oldu. Kepez arazisinin projelendirilmesinde birinciliğe layık proje görülemediği için iki eşdeğer mansiyon verildi.

Yarışmanın ilk aşamasında jüri üyeleri, projelerin ‘Europan’ temasına uygunluklarını ve kavramsal yetkinliğini göz önünde bulundurarak her iki araziden 4’er projeyi ikinci elemeye seçtiler. İkinci ve son elemede ise, yarışmacıların araziyi nasıl yorumladıkları, projelerin uygulanabilirliği, sundukları fikirlerin özgünlüğü ve yerin problematiklerine getirilen çözüm önerileri açısından değerlendirildi.

Yarışma için, ulusal sekreterya olarak Arkitera Mimarlık Merkezi, başkanlığını Prof. Dr. İhsan Bilgin’in yaptığı Ulusal Komite, Antalya Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Zeytinburnu Belediyesi proje ortakları olarak iki yılı aşkın bir süre birlikte çalıştı. Yarışmanın ödül töreni Haziran ayında Hollanda’nın Dordrecht kentinde yapılacak.

Etiketler


Slider Altına