Dijital dünyayı en iyi kullanan il belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi seçildi
“61. sayı” olarak kayıtlara geçtiğimiz dergimizin 2016’daki bu ilk sayısında yine “belediyeler ve belediyelerle etkileşim hâlinde olan sektörler” ana başlıklarımız oldu.
Bu sayımızda yer verdiğimiz dosyalarımız için paragraflar hâlinde birer “önizleme” yapacak olursam şunları söyleyebilirim:
-Dijital Araştırmalar Derneği yakın bir zaman önce “Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık Reytingi”ni açıkladı. Buna göre, 2015 yılında dijital varlıkları en iyi kullanan il belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise il belediye başkanları arasında dijital varlıkları en iyi kullanan belediye başkanı seçildi.
-İTÜ Enerji Enstitüsü, Enerji Planlaması ve Yönetimi Anabilim Dalı Başkanı ve Aydınlatma Türk Milli Komitesi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sermin Onaygil, “aydınlatma, bir şehri geceleri de yaşatmaktır” diyor ve ekliyor: “Aydınlatma bir nevi sihirbazlık gibidir”.
-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2023 Atıksu Arıtımı Eylem Planı’nı açıkladı. Plan, 2023’e kadar 1501 atıksu tesisinin daha yapılacağını söylüyor. Üstelik bu sayının çok büyük bir kısmı yeni tesis olacak.
-İETT, Aralık ayının son günlerinde 8. kez Uluslararası Ulaşım Teknolojileri Sempozyumu ve Fuarı’nı (TRANSİST) gerçekleştirdi. Ulaşım sektörünün tüm alanlardaki temsilcilerini bir araya getiren fuar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirildi.
-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi işbirliği ile yürüttüğü “İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi” kapsamında Türkiye’nin marka şehirleri kategorisinde değerlendirilecek “Turkuaz Şehirler” oluşturacak. “Turkuaz Şehir” ifadesi ile yaşanılabilir, huzurlu, çevreci ve yeşil şehirlerin kastedildiği belirtiliyor.
Bu konulara ek olarak her sayı rutin olarak hazırladığımız bölümlerde belediyeler ve ilgili sektörler temelli hazırladığımız haberleri okuyabilirsiniz.
Bir sonraki sayıda görüşmek üzere.